News

Diana Şoşoacă, scandal în plină stradă, în faţa Ministerului Justiţiei. Au intervenit jandarmii

11.02.2021 | 11:17
Diana Sosoaca scandal in plina strada in fata Ministerului Justitiei Au intervenit jandarmii
ADVERTISEMENT

Diana Șosoacă este protagonista unui nou scandal în plină stradă. Zeci de oameni s-au strâns în fața Ministerului Justiției pentru a protesta împotriva abuzurilor la care sunt supuși cetățenii români. Jandarmii au intervenit pentru că nu erau respectate normele de siguranță împotriva răspândiri Covid-19.

Protestele au atras atenția oamenilor legii, care au încercat să disperseze mulțimea. Aceștia au abordat-o pe avocată pentru a-i cere să păstreze distanța recomandată. Unul dintre jandarmi i-a sugerat femeii să poarte masca de protecție, iar Șoșoacă a refuzat categoric.

ADVERTISEMENT

Motivul principal pentru care senatoarea a ieșit în stradă este desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Acesta precizează că este singura modalitate prin care magistrații pot fi trași la răspundere.

Diana Şoşoacă, scandal în plină stradă, în faţa Ministerului Justiţiei. Au intervenit jandarmii

În stilul caracteristic, Diana Șoșoacă a decis să trasmită protestul live pe Facebook: „suntem la Ministerul Justiției, unde oamenii protestează împotriva desființării Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție”.

ADVERTISEMENT

„Este singura modalitate să mai tragi la răspundere magistrații, pentru că o lege pentru răspunderea acestora nu vrea nimeni să o facă”, adaugă senatoarea. „Cum să se desființeze? în condițiile în care nu avem o astfel de lege a răspunderii magistraților aceasta este singura entitate care se mai acupă cu cercetarea abuzurilor și erorilor din justiție, DIICOT- ul doarme, DNA-ul doarme…”

Sunt prezenți și reporteri ai televiziunilor. Șosoacă le răspune întrebărilor, dar nu omite să laseze acuzații: „totul este legat de politic, legat de infiltrarea politicului în justiție și în tot ce înseamnă cercetarea abuzurilor. Acesta este adevărul”.

ADVERTISEMENT

În scurt timp au apărut și jandarmii în fața Ministerului Justiției. Aceștia le-au cerut oamenilor să păstreze distanța și au îndemnat-o pe Diana Șoșoacă să respecte normele de protecție sanitară. Femeia a refuzat categoric:

Jandarm: „Toată lumea distanțarea și mască!”

Diana Șoșoacă: „Ce vreți? Ce mă rugați?

Jandarm: „Recomandarea noastră: păstrăm distanța și purtăm masca!

Diana Șoșoacă: „E recomandare? Nu, nu avem de ce. Pentru o mascaradă nu o să păstrez nicio distanță și nu o să port nicio mască? Este o mascaradă pentru afacerile lui Voiculescu, lui Arafat”

Jandarm: „Dumneavoastră sunteți organizator?”

Diana Șoșoacă: „Nu, doar m-am oprit și eu aici. De ce mă întrebați pe mine, vi se pare că sunt eu mai interesantă. Poate domnul de acolo e organizator sau televiziunile. De obicei, televiziunile fac astfel de lucruri.”

Diana Șosoacă menționează că nu ascultă de recomandări și pentru o „plandemie” și o mascaradă nu o să-și pună botniță. Senatoarea îndeamnă oamenii să iasă din case, să vină la proteste, nefiind suficiente revoltele pe Facebook.

ADVERTISEMENT