Alegeri 2024

Diana Şoşoacă solicită organizarea unui referendum pentru ieşirea României din NATO. „Este neo-colonialism american!”

Diana Șoșoacă vrea ca România să iasă din NATO. Președintele S.O.S România solicită organizarea unui referendum în acest sens.
27.06.2024 | 18:25
Diana Sosoaca solicita organizarea unui referendum pentru iesirea Romaniei din NATO Este neocolonialism american
Diana Şoşoacă solicită organizarea unui referendum pentru ieşirea României din NATO. Sursa foto: Facebook/Pixabay/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Senatoarea Diana Șoșoacă a lansat, joi, în Parlament, o interpelare prin care solicită organizarea unui referendum național pentru ieșirea României din NATO.

Diana Şoşoacă solicită organizarea unui referendum pentru ieşirea României din NATO

Președintele S.O.S România a criticat dur evoluția NATO și consideră că alianța a devenit un instrument de opresiune al Statelor Unite pentru promovarea intereselor sale economice.

ADVERTISEMENT

”Evoluția Tratatului Atlanticului de Nord, de la înființarea sa până în prezent, a dovedit cu prisosință, fără doar și poate, că acest Tratat militar s-a constituit într-un instrument de opresiune a popoarelor, la îndemâna exclusivă a S.U.A., pentru promovarea, apărarea și dezvoltarea intereselor economice ale S.U.A., nicidecum un Tratat Militar Defensiv, menit să apere pacea și democrația mondială așa cum este declarat”, a transmis Diana Șoșoacă.

Senatoarea a enumerat mai multe țări și zone geografice, unde susține că NATO și SUA și-au impus forța ca niște „jandarmi mondiali”.

ADVERTISEMENT

”Coreea, Taiwanul, Vietnamului, Cambodgia, țările din Orientul Apropiat și Mijlociu, Iranul, Irakul, Afganistanul, Africa de Nord, spațiul ex-Iugoslav, America Centrală și de Sud sunt zone geografice arhicunoscute unde NATO, implicit S.U.A., NU AU FOST CHEMATE SĂ IMPUNĂ, DIN POZIȚIA DE JANDARM MONDIAL, pacea și democrația!”, a mai susținut senatoarea.

Potrivit ei, zonele menționate sunt spații geografice imense,”în care BOCANCUL N.A.T.O. a călcat și distrus cu samavolnicia celui puternic, pacea și a răpit viața a milioane de oameni, a ucis tradițiile și mileniile de cultură naționale din aceste zone”.

ADVERTISEMENT

 „Este neo-colonialism american”

De asemenea, Diana Șoșoacă a subliniat că totul este ”neo-colonialism american” a cărui efecte se resimt puternic în Europa de Est și în special în zona Ucrainei, ”unde s-au ciocnit cu interesele și puterea militară a Rusiei”.

Mai mult, senatoarea susține că implicarea NATO în războiul dintre Rusia și Ucraina, ”atragerea țărilor baltice în sfera de influență a NATO și proliferarea amenințărilor la adresa Rusiei au generat o stare de convulsie politico-economică în Europa” și a escaladat tensiunile globale.

ADVERTISEMENT

Șoșoacă consideră că ”JANDARMUL MILENIULUI 3, N.A.T.O., si-a adus trupele de forță şi opresiune și în Europa, înlocuind pas cu pas armatele țărilor noastre, în speță a României! Este de menționat că în caz de război, conducerea armatei române va fi preluată de către NATO”.

Astfel, președinta S.O.S România a solicitat în interpelarea sa, convocarea de urgență a Comisiilor de Apărare din Parlament și a Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru ”reanalizarea prevederilor Tratatului N.A.T.O, evaluarea evoluțiilor politico-militare globale și promovarea unor amendamente care să protejeze suveranitatea României”, dar şi ”organizarea unui referendum privind apartenența României la NATO, referendum care ar fi trebuit organizat la momentul aderării”.

 

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă...
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă e la putere în fotbal ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie...
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie despre bărbatul ucis
Cu ce se ocupă, de fapt, socrii lui Ianis Hagi. Cine sunt părinții...
Cu ce se ocupă, de fapt, socrii lui Ianis Hagi. Cine sunt părinții Elenei Tănase
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Alex Velea și-a luat fata vitregă pe scenă. Ce relație are fiica Antoniei...
Alex Velea și-a luat fata vitregă pe scenă. Ce relație are fiica Antoniei și a lui Castellano cu cântărețul
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români