News

Diana Șoșoacă, urmărită penal de DIICOT pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Senatoarea susținea că nu e nimeni infectat

Senatoarea Diana Șoșoacă este urmărită penal de procurorii DIICOT pentru împiedicarea combaterii pandemiei COVID-19, după ce a blocat funcționarea unui centru de vaccinare.
17.11.2021 | 17:14
Diana Sosoaca urmarita penal de DIICOT pentru zadarnicirea combaterii bolilor Senatoarea sustinea ca nu e nimeni infectat
ADVERTISEMENT

Senatoarea Diana Șoșoacă este urmărită penal de către procurorii DIICOT pentru împiedicarea combaterii pandemiei COVID-19, după ce a împiedicat funcționarea unui centru de vaccinare de pe raza județului Iași.

Anchetă penală fiindcă a împiedicat dreptul la vaccinare

Dosarul Dianei Ivanovici-Șoșoacă, fost senator din partea partidului AUR, a fost declinat de către procurorii Parchetului General către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, potrivit unor surse din justiție citate de G4Media.

ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă este acuzată că, pe 4 septembrie, a împiedicat în mod fraudulos imunizarea împotriva COVID-19 la un centru de vaccinare din comuna Răchiteni, din județul Iași, care era în scenariu roșu.

În ziua respectivă nimeni nu s-a mai putut vaccina, după cum a declarat doctorul Vasile Cepoi, directorul Direcției de Sănătate Publică Iași.

ADVERTISEMENT

A blocat ușile centrului de vaccinare cu ajutorul anti-vaxxerilor

Ușile centrului de imunizare au fost obstrucționate de un număr de manifestanți împotriva vaccinării, conduși de senatoarea Diana Șoșoacă, iar oamenii nu au mai putut să se vaccineze.

În acele momente Diana Șoșoacă, susținută de protestatari, a scandat contra folosirii măștii de protecție facială împotriva COVID-19.

ADVERTISEMENT

„Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”, a scandat Șoșoacă.

Senatoarea a făcut și o transmisiune live pe Facebook, în care susținea că e dreptul ei să facă acest protest, în calitate de parlamentar.

ADVERTISEMENT

„Cea mai mare minciună a secolului”, a spus Diana Șoșoacă despre carantina de la Răchiteni.

Senatoarea susținea că nu e nimeni infectat în comună

Vasile Cepoi, directorul DSP Iași, a declarat în septembrie că oamenii au evitat să se mai vaccineze în acea zi din cauza zarvei cauzate ce către senatoare.

„Avem probleme, ultima situație nedorită este intervenția doamnei senator Șoșoacă la Răchiteni, care a blocat o acțiune de vaccinare a persoanelor care și-au exprimat această dorință, prin prezența ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-a permis acestora să intre să se vaccineze. Din păcate, este o acțiune ilicită”, a spus Vasile Cepoi, care a prezentat și datele conform cărora numărul celor infectați din comună era în creștere, scrie RFI.

ADVERTISEMENT
Tags: