“Diavoli” chinezi! AC Milan intră într-o nouă ERĂ! Berlusconi vinde 60% din club unui investitor asiatic

Marian Popovici   
în STIRI INTERNATIONALE
26/04/2015, 21:06
“Diavoli” chinezi! AC Milan intră într-o nouă ERĂ! Berlusconi vinde 60% din club unui investitor asiatic

AC Milan are unul dintre cele mai modeste sezoane din ultimele decenii. Echipa nu mai are nici o şansă să se califice în cupele europene şi era în care clubul avea în componenţă unii dintre cei mai valoroşi jucători din lume, pare demult apusă. Patronul Silvio Berlusconi, din ce în ce mai criticat în ultima vreme este decis să cedeze clubul pe care încă îl consideră “copilul său”. 

Diavol chinezesc

Derby-ul dintre AC Milan şi Inter, încheiat 0-0, poate fi ultimul din calitate de patron al lui AC Milan pentru Silvio Berlusconi, scrie Gazzetta dello Sport. Italienii scriu că duminică, pe 26 aprilie vine pe San Siro o delegaţie din China condusă de omul de afaceri Thai Bee Taechaubol, care are mari şanse să cumpere 60% din clubul milanez.

Omul de afaceri, activ şi pe reţele de socializare le-a dat mari speranţe fanilor echipei spunînd în repetate rînduri că ar vrea să investească la Milan. Ceea ce l-a împiedicat însă, a fost preţul. Berlusconi vrea 900 de milioane de euro, Mr. Bee e dispus să investească, dar scria pe twitter că preţul e “cam piperat”. Totuşi, italienii scriu că sînt mari şanse ca părţile să ajungă la un acord, în condiţiile în care presiunea pe actualul patron, Silvio Berlusconi, e mare.

Criză la club 

AC Milan nu trece doar printr-o criză de rezultate, ci şi printr-o criză financiară. Clubul şi-a vîndut în ultimii ani cei mai buni jucători pentru a se putea finanţa. Investiţiile au fost reduse la maximum în ultimele două sezoane şi asta s-a văzut.

Clubul nu a ezitat să renunţe la jucători precum Ibrahimovic şi Thiago Silva. În schimbul lor au fost aduşi jucători cu nume, trecuţi de prima tinereţe, care nu au confirmat în tricoul rosonerro precum Fernando Torres, Mikael Essien sau Sulley Muntari.

Lipsa de bani a influenţat direct rezultatele şi echipa care lua Liga Campionilor pentru ultima dată în 2007, se pregăteşte acum de al doilea sezon fără participare europeană la rînd.

“Duminică semnăm actele”

Thai Bee Taechaubol are susţinerea lui Paolo Maldini pentru a prelua clubul. Omul de afaceri chinez promite că AC Milan va intra într-o nouă eră, iar directorul clubului va fi fosta legendă, Paolo Maldini.

Paolo Maldini s-a declarat optimism înainte de întîlnirea de pe 26 aprilie şi spunea că omul de afaceri chinez l-a anunţat că “duminică se vor semna actele.”

Thai Bee Taechaubol nu va aduce de unul singur banii, ci este un întreg consorţiu care va investi la AC Milan. Italienii scriu că e de aşteptat ca Berlusconi să vîndă 60% contra sumei de aproximativ 400 de milioane de euro.

Rămîne de văzut dacă toate aceste promisiuni se vor materializa. Dacă totul se va realiza conform planului, Mr. Bee şi consorţiul pe care îl conduce ar urma să fie acţionari majoritari la AC Milan, iar Berlusconi nu ar mai fi principalul om din club după 29 de ani.

Închide ×