Fotbal international

Dibu Martinez confirmă jocul psihologic de la loviturile de departajare. ”Știam că va fi nervos. S-a dus naiba totul!”

Dibu Martinez le-a dezvăluit oamenilor din orașul său natal cum a câștigat duelul nervilor și al minții cu Tchouameni la loviturile de departajare din finala Cupei Mondiale.
23.12.2022 | 16:05
Dibu Martinez confirma jocul psihologic de la loviturile de departajare Stiam ca va fi nervos Sa dus naiba totul
Emiliano Dibu Martinez le-a povestit oamenilor din orașul său natal cum a câștigat războiul psihologic cu Tchouameni.
ADVERTISEMENT

Emiliano Dibu Martinez a avut parte de o primire triumfală la întoarcerea în orașul natal. Și le-a împărtășit concitadinilor ”rețeta” cu ajutorul căreia a izbutit să decidă loviturile de departajare din finala Cupei Mondiale, contribuind la titlul mondial obținut de Argentina.

Dibu Martinez îi dă dreptate lui Geir Jordet, cel mai important cercetător al lumii în loviturile de departajare

Mar del Plata este un nume cu rezonanță oriunde în lume. Pentru Chapadmalal, reședința estivală a președinților Argentinei, pentru cazinoul celebru pe toate meridianele.

ADVERTISEMENT

În lumea sportului, fără îndoială, până acum, Guillermo Vilas era personalitatea numărul unu. Acum însă, are un rival. Căci orașul care l-a dat deja pe German Burgos, portarul reprezentativei la două Mondiale, este și cel în care s-a născut Emiliano Martinez.

Omul care a ajutat, din postura de cel mai bun portar al turneului, să câștige Copa America. Apoi a pus umărul în Finalissima. Iar acum, și la Cupa Mondială, în care a fost, de asemenea, goal-keeper-ul numărul unu.

ADVERTISEMENT

100.000 de oameni, ceea ce reprezintă o cincime din totalul locuitorilor din Mar del Plata, l-au întâmpinat, la sosirea acasă, pe Dibu Martinez.

Pe ecrane gigant au rulat imagini cu paradele sale din timpul turneului. Iar apoi, eroul, s-a adresat mulțimii. Mai întâi, pentru a le spune ceea ce declarase deja în repetate rânduri.

ADVERTISEMENT

”Messi este cel mai bun jucător de pe planetă. Iar visul meu, ca și al retului echipei, a fost să-l facem campion cu naționala”, a mărturisit, în uralele mulțimii, Martinez.

Apoi, a vorbit și despre minunile făcute în momentele decisive ale finalei. Confirmând ceea ce observase Geir Jordet, norvegianul considerat drept cel mai important cercetător în domeniul loviturilor de departajare. Mai exact, jocurile minții cu care a câștigat războiul psihologic cu jucătorii francezi.

ADVERTISEMENT

”După ce am apărat primul penalty, știam că celălalt băiat (n.r. Tchouameni) va avea emoții. Am încercat să-l intimidez aruncând mingea, vorbind cu el… și a șutat pe lângă, s-a dus naiba totul”, a rostit Martinez. Declanșând nebunia.

 

ADVERTISEMENT