Fotbal intern

Dică, disperat înainte de Craiova-FCSB: „Măcar la derby-ul cu Dinamo”. Cum va arăta echipa

17.10.2018 | 14:32
Dica disperat inainte de CraiovaFCSB Macar la derbyul cu Dinamo Cum va arata echipa

Nicolae Dică are probleme mari de efectiv înainte de derby-ul dintre Craiova și FCSB, din etapa a 12-a a Ligii 1 Betano. Antrenorul roș-albaștrilor e forțat de absențele din lot și nu are de ales în ceea ce privește așezarea în defensivă. Trei jucători importanți din angrenajul lui Dică lipsesc la partida cu Craiova, iar antrenorul lui FCSB speră să îi aibă disponibili pentru partida cu Dinamo, din a doua etapă a returului Ligii 1 Betano.

FANATIK.RO a aflat că Nicolae Dică s-a rugat de staff-ul său medical să încere o recuperare cât mai rapidă a trei dintre fundașii săi pe care nu se va putea baza la meciul dintre Craiova și FCSB. Este vorba despre Mihai Bălașa, Marko Momcilovic și Alexandru Stan. Bălașa a suferit o accidentare la ligamentul colateral stâng și va rata cu siguranță partidele cu Craiova, FC Voluntari și Astra Giurgiu, medicii încercând să îl recupereze pe fundașul central pentru derby-ul cu Dinamo.

Absențe importante pentru Dică, înainte de Craiova-FCSB

În afară de Mihai Bălașa, absențele continuă în apărarea lui Dică și în flancul stâng. Marko Momcilovic s-a accidentat în partida tur cu Hajduk Split și are deja două luni de când lipsește din echipa roș-albaștrilor. Sârbul a suferit și o recidivă, înaintea derby-ului cu CFR Cluj, motiv pentru care a mai stat pe tușă încă o lună. Cu toate acestea, Nicolae Dică speră să îl aibă pe veteranul de 31 de ani în partida cu Astra Giurgiu. Totodată, celălalt absent din flancul stâng al apărării lui Dică, Alexandru Stan, mai are de stat două săptămâni pe tușă.

Așadar, cel mai probabil centrul defensivei FCSB va fi format din singurul fundaș central disponibil din lot, Bogdan Planic, alături de care va sta Lucian Filip, cel mai vechi component al lotului roș-albaștrilor fiind un fotbalist polivalent, care a mai jucat de-a lungul carierei ca fundaș stânga sau ca mijlocaș la închidere.

Cum va arăta echipa lui Dică, în partida Craiova-FCSB

De asemenea, în echipa lui Nicolae Dică va apărea și o modificare în compartimentul ofensiv, după înfrângerea cu Concordia Chiajna, la recomandarea patronului FCSB. Gigi Becali l-a cerut pe internaționalul de tineret Florinel Coman în primul 11, în locul fostului căpitan Florin Tănase. Becali dorește să vadă această mutare întrucât s-a arătat nemulțumit de prestația lui Tănase, dar și pentru că îl vede pe Coman una dintre principalele mărfuri de export pe viitor.

Totodată, o altă decizie pe care o are de luat Dică vizează mijlocașii la închidere. Dragoș Nedelcu este sigur de postul său de titular, după ce oficialii FCSB s-au convins că locul său este la mijloc. El va avea partener fie pe Ovidiu Popescu, jucător cu sarcini mai mult defensive, fie pe Filipe Teixeira, veteranul portughez fiind un fotbalist mult mai creativ.

Echipa probabilă a FCSB în partida de la Craiova:

Bălgrădean – R. Benzar, Planic, Filip, Junior Morais – Nedelcu, Teixeira (Ov. Popescu) – Man, Moruțan, Florinel Coman – Gnohere 

Partida dintre CS Universitatea Craiova și FCSB va fi transmisă duminică, 21 octombrie, de la ora 21:00. Meciul va fi transmis în format Live Video și pe FANATIK.RO.