Fotbal intern

Egalul care nu îl demite pe Dică şi nu îl scapă pe Conceicao! Va fi dat afară portughezul?

16.09.2018 | 22:54
Egalul care nu il demite pe Dica si nu il scapa pe Conceicao Va fi dat afara portughezul
ADVERTISEMENT

Derby-ul de duminică dintre CFR Cluj și FCSB a avut miză dublă. Antrenorii Toni Conceicao și Nicolae Dică şi-au jucat postul, oricare ar fi pierdut partida urmând a fi înlocuit din funcție.


UPDATE 22:50. CFR Cluj şi FCSB au terminat la egalitate, 1-1, derby-ul etapei a 8-a din Liga 1 Betano. Rezultatul dintre cele două mari rivale nu ajută pe nimeni şi nici nu încurcă decisiv vreuna dintre echipe. Dacă în cazul lui Nicolae Dică remiza înseamnă rămânerea la două puncte în faţa celor de la CFR, pentru Toni Conceicao ar putea reprezenta ultimul meci pe banca ardelenilor.

ADVERTISEMENT

Campioana României nu a jucat rău împotriva FCSB, dar nu se ştie dacă Iuliu Mureşan, cel care i-a salvat postul portughezului, mai ales că la ultima intervenţie telefonică într-o emisiune TV a lăsat să se înţeleagă că varianta revenirii lui Dan Petrescu la CFR Cluj nu este una utopică. În ceea ce-l priveşte pe Dică, soarta acestuia va fi decisă la încheierea sezonul regular, când există semne că în locul său la FCSB va fi numit Edi Iordănescu.


Deși este prima întâlnire dintre cele două rivale în acest sezon, tensiunea va fi extrem de mare. FANATIK.RO vă prezintă culisele din vestiarele CFR și FCSB.

ADVERTISEMENT

Dică și Conceicao își joacă postul în CFR – FCSB. Portughezul, salvat de Mureșan! Până când?

În Gruia este liniște. Liniștea dinaintea furtunii. Iuliu Mureșan a reușit să îl mențină pe Toni Conceicao pe banca lui CFR, convingându-l pe Neluțu Varga că o nouă schimbare de antrenor, înaintea unui meci important, ar fi un harakiri pentru gruparea ardeleană. Conform informațiilor FANATIK.RO, Varga a acceptat să îl mențină pe Conceicao cu o singură condiție: victorie cu FCSB! Mureșan a acceptat compromisul, dar un rezultat negativ în derby va însemna demiterea imediată a lusitanului.

Miriuță forțează prin jucători, Maqueda e omul conducerii

CFR Cluj e pregătită să renunțe la Toni Conceicao dacă echipa nu câștigă cu FCSB. Două nume au șanse importante să preia echipa instant: Vasile Miriuță și Antonio Maqueda. Fostul tehnician al lui Dinamo “amușinează” de câteva săptămâni postul de antrenor al lui CFR, încercând prin câțiva fotbaliști ai ardelenilor, în frunte cu veteranii Camora și Culio, să câștige votul de încredere al actualei conduceri. Reacția după eliminarea ardelenilor din Europa spune tot despre interesul lui Miriuță: “Știm cu toți de ce nu se fac schimbări. Trebuie să se riște puțin cu jucători noi. Poate unii sunt obosiți, poate nu dau randament la antrenamente. Adu sânge proaspăt, cum sunt Mailat. Păun, care nu a fost în lot, e un jucător foarte bun în duelurie unu contra unu și are viteză. Era util. Dar așa a gândit Conceicao. Nu pot să zic eu de ce nu se fac schimbări, dar dacă vii, schimbă ceva! Ai jucat cu aceeași echipă, făcută de Petrescu, pe stilul lui. S-au făcut transferuri și nu pe bani puțini. Sunt jucători în care s-au băgat bani, dar nu prind echipa. Sunt slabi? De ce i-ai mai adus?Petrescu, dacă aducea 4-5 jucători de valoare și dacă rămânea, scotea Malmo. CFR are o echipă bună, o bancă foarte bună. Jucătorii de pe bancă se bat pentru play-off“, afirma Miriuță.

ADVERTISEMENT
Vasile Miriuță Camora
Vasile Miriuta și Camora se bucură pentru victoriile CFR Cluj, unde ar putea lucra din nou împreună

Doar că acesta nu este văzut drept un tehnician care ar putea garanta o disciplină de fier, așa cum are nevoie CFR în acest moment, episoadele de indisciplină din perioada Dinamo fiind celebre. În plus, el nu se află în relații bune cu președintele Iuliu Mureșan. Tehnicianul a și anunțat că ar putea reveni în Gruia dacă de acolo ar pleca două persoane, fără a le numi: “Dacă aş accepta să mă întorc? Da, dar trebuie să plece doi oameni de acolo“.

Pe de altă parte, Antonio Maqueda are toate atuurile de partea sa. A fost la Cluj pentru a discuta personal cu Neluțu Varga și a ajuns deja la un acord verbal cu acesta. Astfel, spaniolului i-a fost promis un contract pe un sezon, cu drept de prelungire pe încă unul dacă ia titlul, și un salariu lunar de 20.000 de euro. Varianta Maqueda a fost desființată chiar de… Miriuță! “Maqueda, să fiu sincer, ca de fiecare dată, de ce să-l aduci pe spaniolul ăsta?! Nu ştiu pe unde a antrenat. E cea mai mare greşeală! Noi, antrenorii români suntem buni, dar li se dă credit străinilor, unii care în ţara lor nici nu au antrenat. Nici în liga a 2-a nu au fost, asta ca să dau un exemplul. Am înţeles că a fost secund pe la Vaslui, dar de ce să-l aduci? E străin şi e mai bun ca noi sau cum?“, a spus Miriuță despre concurentul său.

ADVERTISEMENT

Dică și Conceicao pot fi demiși în funcție de rezultatul din CFR – FCSB. Cât plătește Gigi Becali dacă îl dă afară

Nici Nicolae Dică nu are o situație mai grozavă decât adversarul său de duminică. El a fost asigurat de Gigi Becali că până la iarnă nu se pune problema unei schimbări: “Nu pot să-l dau afară pe Dică, aș fi un criminal să fac asta. Suntem oameni, apoi suntem patroni de fotbal, antrenori, jucători. Numai animalele fac asta, animalele nu au rațiune și milă. Am mai dat afară în trecut după 7-10 meciuri, acum nu! Dacă nu-mi convine, să zicem, după sezonul regulat… Am făcut un contract normal și în caz că-l dau afară, trebuie să-i plătesc salariul până la final. Eu știu că dacă îl dau afară pe Dică peste, atunci îi voi achita banii până la final”, declara Becali. Adică 100.000 de euro, cât mai are de încasat tehnicianul până în vara lui 2019. Nici ratarea calificării în grupele Europa League nu l-a determinat pe acesta să își schimbe discursul, doar că, așa cum FANATIK.RO a anunțat deja, a început să își pregătească terenul.

 

Edi Iordănescu, favorit să fie viitorul antrenor al roș-albaștrilor

Rezultatul partidei dintre CFR și FCSB va cântări enorm în decizia lui Gigi Becali, care e în discuții deja cu Edi Iordănescu. Acum, formația roș-albastră are două puncte avans în clasamentul Ligii 1 Betano, iar un eșec ar însemna ca rivala să devină lider și să pună un punct între ele. Mai mult, ar însemna și că Dică nu reușește să câștige meciurile cu adevărat importante pentru club, iar Becali va avea pretextul perfect pentru a-l îndepărta. Dacă în cazul lui Conceicao, demiterea va fi imediată la o înfrângere a celor de la CFR, în cel al lui Dică lucrurile vor sta diferit. Becali va aștepta perioada de iarnă pentru a-l schimba cu Iordănescu, mai ales că acesta din urmă este un tehnician care preferă să conducă echipe cu care efectuează cel puțin un stagiu de pregătire.

Partida dintre CFR Cluj și FCSB, din Liga 1 Betano, în care Nicolae Dică și Toni Conceicao își joacă postul, va avea loc duminică, de la ora 21:00, și va fi LIVETEXT pe WWW.FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT