Fotbal intern

REPORTAJ. Mister “Nick”, la debut: emoţii, epuizare, FERICIRE!

În 2014, era considerat tehnicianul numărul patru din staff-ul lui Costel Gâlcă. Duminică seară, Nicolae Dică a bifat primul său meci oficial ca principal la Steaua! FANATIK.RO l-a urmărit...
18.07.2017 | 01:05
REPORTAJ Mister Nick la debut emotii epuizare FERICIRE

În 2014, era considerat tehnicianul numărul patru din staff-ul lui Costel Gâlcă. Duminică seară, Nicolae Dică a bifat primul său meci oficial ca principal la Steaua! FANATIK.RO l-a urmărit pas cu pas de-a lungul partidei cu Voluntari, scor 2-1 şi vă prezintă trăirile noului principal al Stelei.

Dică a avut emoţii foarte mari, aşa cum singur a declarat după finalul partidei caştigate de FCSB, în minutul 90+2. Dennis Man a fost omul care l-a făcut pe “Dicanio” să se închine după golul reuşit în finalul partidei.

Nicolae Dică: “Sper să mai vină lume!”

Însă până atunci, chiar dacă a recunoscut că a avut mari emoţii la debut, Nicolae Dică a crezut mai întâi va conduce primul său meci din acest mandat pe un stadion aproape gol. Cu o oră înainte de startul jocul pe Naţional Arena erau prezenţi doar 3.000 de spectatori, iar “Nick”, aşa cum îi spun jucătorii, privea de la marginea tunelui cu un ochi încălzirea jucătorilor săi, iar cu celălalt în tribune.

“Sper să mai vină lume la meci. E bine că a fost tras acoperişul. Afară a început să plouă”, discuta Dică, oftînd cu omul care îl înlocuieşte timp de o lună pe Meme, pe banca tehnică, Marius Ianuli.

Nicolae Dica in meciul de fotbal dintre FCSB si FC Voluntari desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti in cadrul Ligii 1 Orange, duminica 16 iulie 2017.Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Dică, Steaua-Voluntari 2-1. INOVATORUL

Si dorinţa lui Dică – uşor, uşor – a început să se îndeplinescă după ce la ora startului jocului, în tribune, numărul spectatorilor a ajuns la peste 10.000. Aşa că antrenorul roş-albaştrilor a ieşit mai sigur pe el de la vestiare, deşi a încercat să îşi mascheze emoţiile care i se puteau citi pe faţă.

Însă acesta a surprins asistenţa, atunci când le-a făcut semn celor de pe bancă, dar şi jucătorilor, să vină la margine terenului unde au discutat un minut în timp ce se ţineau cu toţi de gît. “Ce face mă, asta? Reghe îi strângea la finalului jocului, dar Nicu îi strânge înainte. Interesant. Bravo, Nicule! Aşa, tată!” au strigat spectatorii din spatele băncii de rezerve a Stelei către Dică.

dica steaua-voluntari

Disciplină pe bancă şi în teren!

Dar o dată ce partida a început, Nicolae Dică a stat doar la marginea terenului, iar pe durata celor 94 de minute de joc s-a agitat ca un leu în cuşcă. Însă nu înainte ca el să citească, în minutul 1, mesajul afişat de galeria Stelei de la peluză: “Bine ai venit Dică!”

Dica Steaua-Voluntari 2-1. Merită semnalat faptul că, deşi are 37 de ani, Nicolae Dică este respectat de toată lumea. Atât pe bancă cât şi în teren disciplina a fost cuvîntul de ordine. Mai mult, faze de genul celor din mandatul lui Gâlcă, atunci cînd Keşeru, Rusescu sau Stanciu se băteau între ei pe teren care să execute lovituri de la 11 metri nu s-au repetat şi acum cu Dică pe margine. Antrenorul roş-albaştrilor a stabilit clar de la vestiare că Budescu este primul executant al fazelor fize şi aşa a rămas, În momentul în care Steaua a obţinut lovitura de la 11 metri fostul decar al giurgiuvenilor a luat mingia şi a executat fără nici un comentariu din partea colegilor săi. Nici pe bancă lumea nu se ridică fără acordul antrenorului principal, iar Dică le-a interzis acestora să protesteze la adresa arbitrilor.

Nicolae Dica in meciul de fotbal dintre FCSB si FC Voluntari desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti in cadrul Ligii 1 Orange, duminica 16 iulie 2017.Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Epuizat, dar fericit!

Însă primele 94 de minute din mandatul lui Dică la Steaua au fost extrem de solicitante şi din cauza scorului de pe tabelă. După ce Voluntari a egalat, 1-1, antrenorul roş-albaştrilor a început să se consume şi mai tare deoarece era convins că elevii săi au forţa să câştige partida mai ales că pe teren se afla toată artileria grea de la Astra. Dar cu toate acestea, Dică tot ca un leu în cuşcă se agita. A dat din mâini, şi le-a pus în cap, iar în final şi-a făcut semnul crucii după Dennis Man a marcat în minutul 90+2 golul victoriei.

Dica Steaua-Voluntari 2-1. După fluierul final antrenorul Stelei s-a luat în braţe cu toată lumea de pe bancă, iar după ce a fost chemat de galerie să sărbătorească victoria, împreună cu fanii, a mai stat pe teren preţ de 5 minute, doarece a trebuit să facă faţă solicitărilor de poze ale copiilor de mingii.

Fotbalistii stelisti isi saluta galeria dupa meciul de fotbal dintre FCSB si FC Voluntari desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti in cadrul Ligii 1 Orange, duminica 16 iulie 2017.Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

” O să muncim şi mai mult!”

Nicolae Dică s-a prezentat la conferinţa de presă cu un discurs extrem de calculat.

“Mă bucur că am câştigat cu toate că am avut mari emoţii ţinând cont că Dennis Man a dat gol victoriei în finalul jocului. Însă era păcat să nu obţinem toate cele trei puncte. Am avut o primă repriză foarte bună. Nu i-am trimis pe teren de la început pe Alibec şi Teixeira deoarece ei nu au făcut cu noi pregătirea de la început. Însă, cît de curînd şi ei vor ajunge ok din punct de vedere fizic. Acum trebuie să ne întoarcem la antrenamente şi trebuie să muncim şi mai mult deoarece este doar începutul. O să avem mult de muncă”, a încheiat Dică.