Fotbal intern

Dică, pe făraş? „NU-L DĂ AFARĂ” vs „DACĂ NU SE CALIFICĂ, E PA!”

Cât a trecut din 14 mai, când George Becali anunţa, după plecarea lui Laurenţiu Reghecampf, că noul antrenor al echipei sale va fi Nicolae Dică? Două luni şi jumătate. Şi Nic primeşte,...
28.07.2017 | 00:01
Dica pe faras NUL DA AFARA vs DACA NU SE CALIFICA E PA
ADVERTISEMENT

Cât a trecut din 14 mai, când George Becali anunţa, după plecarea lui Laurenţiu Reghecampf, că noul antrenor al echipei sale va fi Nicolae Dică? Două luni şi jumătate. Şi Nic primeşte, deja, primele semne, ca să nu zicem „mesaje”, cu ghilimele, că toamna nu-i ca vara şi patronul care îl „iubeşte ca om”, aşa a declarat chiar Becali, îl poate urî ca antrenor care n-a dat satisfacţie. Nimic nou pe frontul de vest, veţi zice. Gigi Becali n-are mamă, n-are tată, n-are fraţi, cu atât mai puţin prieteni când e vorba de echipa sa. De businessul său. Că asta este FCSB. Businessul său, până la urmă…

DICĂ vs BECALI. Primul meci pe puncte, primele atenţionări

Atenţionările au început odată cu primul meci pe puncte, adică pe bani. Gigi Becali i-a transmis lui Nicolae Dică după FCSB – FC Voluntari 2-1 din prima etapă a Ligii 1 că nu l-a mulţumit jocul şi se aşteaptă ca echipa să joace mai combinativ.

ADVERTISEMENT

„A fost primul meci, calitatea s-a văzut, dar nu sunt mulţumit! Vreau mai multă combinaţie, mai multe pase pe iarbă, vreau să distrugem adversarul, să dăm 3-4 goluri, să năucim adversarul. Problemele sunt unde am luat golul aiurea. Au dormit ambii fundaşi centrali!”, declara Becali după meci.

DICĂ vs BECALI. Nic, printre ţintele lui Gigi după egalul cu Plzen

A urmat victoria chinuită de la Timişoara. Joc subţire, rezultat bun, 6 puncte în două etape, singura echipă cu punctaj maxim, Gigi n-a mai criticat, cu gândul mai mult la primul meci din preliminariile pentru zecile de milioane de euro ale grupelor europene, care or fi ele, numai să fie. Favorită cu Viktoria Plzen, FCSB a scos doar un egal, 2-2, după ce a fost condusă de două ori. Patronul simte cum i se scurg euroii printre degete şi a pus tunurile pe vinovaţi. Antrenorul, nicio mirare, printre aceştia, chiar dacă nu le poate lua faţa „clienţilor de serviciu” ai lui Becali, Enache, Larie, nu mai vorbim de Achim.

ADVERTISEMENT

„Când echipa nu joacă, însemană că a greşit tot (n.a. – antrenorul). Eu nu sunt specialist, dar când îţi iau cei mai buni fotbalişti din ţară şi nu joacă echipa, înseamnă că ai greşit tot. Ce să zic altceva? Nu e o echipă de pressing asta, ce vrea el să facă. Cum a fost Reghe cu Manchester City, a vrut el să facă pressing. E şi el tânăr, ce să-i faci? O să vedem. Problema e că noi nu jucăm, aia e problema. În prima repriză, nu am jucat nimic. Noi nu pasam nimic, iar ăia pasau. Aia e problema. Avem calitate de la mijloc în sus, foarte mare, dar noi nu pasăm. Aşteptăm să dea Budescu gol din lovitură liberă şi Teixeira cu capul, din centrare. Du-te, băi, tată, pasează, munceşte adversarul, pasează, dacă ai calitate. Nu vreau să mă cert acum cu antrenorul meu, asta e. O să vedem. Nu se pune problema să nu-i dau încredere dintr-un meci. Ţin la el, îl iubesc ca om. Nu de la un meci ne certăm. A câştigat două meciuri, suntem pe primul loc, dar şi pe alea le-a câştigat tot din valoarea echipei, că nici în alea nu am jucat. Nu pasăm, nu avem nicio traiectorie a jocului, a mingii”, a sunat analiza ameninţătoare a lui George Becali.

Patronul nu s-a sfiit, nefiind sfios din fire, să „resusciteze” un jucător ignorat de Dică de când a preluat echipa. Avem fundaş dreapta, pe Pleaşcă. Dacă nu e în graţiile lui Dică, o să fie. Nu m-am băgat niciodată până acum, dar când e vorba de bani şi de echipa mea, nu am cum să stau aşa”, spunea Becali după egalul cu Plzen.

ADVERTISEMENT

Îl dă afară pe Nicolae Dică dacă nu califică echipa în play-off-ul Ligii Campionilor sau are răbdare cu el, aceasta-i întrebarea, scuzată fiind analogia cu marele Will… Nu-i uşor să ratezi cel puţin 10 milioane de euro (grupele Ligii Europa), nu mai vorbim de zecile de milioane din grupele Ligii Campionilor, mai ales după ce, părerea este unanimă, ai cam adus tot ce se putea mai valoros din Liga 1 în curtea ta. Părerile sunt împărţite, întotdeauna se creează două tabere în ceea ce-l priveşte pe deja atât de previzibilul patron al FCSB-ului ex-Steaua.

DICĂ vs BECALI. „Oracolul de la Bălceşti” ştie sigur că nu-l dă afară

Bunăoară „Oracolul de la Bălceşti”, ex şi el de la LPF, Mitică fost la Ligă ca să spunem aşa, om de fotbal cu experienţă şi relaţii adânci în fenomen, e de părere că Becali nu va renunţa aşa repede la Dică. „Dică nu va pleca de la Steaua. Gigi Becali nu îl dă afară, chiar dacă ratează calificarea în cupele europene. Nu vorbesc aiurea, ştiu sigur”, a spus Dumitru Dragomir pentru FANATIK.RO. Şi cam ştie ce spune, nu degeaba  a fost poreclit, cum aminteam mai sus, „Oracolul de la Bălceşti”.

ADVERTISEMENT

DICĂ vs BECALI. Ion Crăciunescu e convins că „e gata dacă nu se califică Steaua!”

În antiteză cu Dragomir vine alt om de şi din fotbal, cu mare experienţă şi el, dobândită în 37 de ani de… gazon (1960-1975 ca fotbalist, 1975-1997 ca arbitru), plus cei 20 de atunci în diferite funcţii de conducător în sportul-rege, este vorba de Ion Crăciunescu, care îl atenţionează serios pe Nicolae Dică.

„Ar trebui să fie foarte atent domnul Dică. Becali nu are prietenii când vine vorba despre fotbal, iar antecedentele ne-au dovedit asta. Am văzut cu toţii ce s-a întâmplat cu Hagi şi Rădoi. Dică e doar prieten în momentul de faţă. Dacă nu se califică Steaua, eu cred că e gata cu Dică. Se şubrezeşte scaunul, îi fug multe picioare”, a tras semnalul Ion Crăciunescu semnalul de alarmă pentru Nicolae Dică.

„Dacă nu are rezultate, îl dau afară şi pun pe altul. La fotbal merge altfel, ai rezultate, cum a avut Reghe, e bine. El n-a avut nevoie să-l apere nimeni. Are rezultate, nu trebuie să-l apere nimeni, nici nu mă bag peste el, să facă ce vrea, nu are, la revedere, aşa e la fotbal”, Gigi Becali cu o zi înainte de prezentarea oficială a lui Nic Dică la FCSB

ADVERTISEMENT