News

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a pierdut din greutate: „Ne-a frânt inimile să-l vedem slăbit”

O fotografie recentă a dictatorului din Coreea de Nord, Kim Jong Un, îl arată pe acesta vizibil slăbit față de aspectul său obișnuit, dând naștere la speculații legate de sănătatea sa.
27.06.2021 | 22:24
Dictatorul nordcoreean Kim Jong Un a pierdut din greutate Nea frant inimile sal vedem slabit
ADVERTISEMENT

Televizunea de stat din Coreea de Nord a difuzat vineri un interviu cu un locuitor din capitala Pyongyang, care își exprima consternarea față de aspectul liderului comunist Kim Jong Un, informează Reuters.

Un asemenea comentariu public asupra sănătății lui Kim este rar și vine după ce analiștii străini au observat, la începutul acestei luni, că liderul autocrat din Coreea de Nord, despre care se crede că ar avea 37 de ani, pare să fi pierdut mult din greutate.

ADVERTISEMENT

Să-l vedem pe respectatul secretar general atât de slăbit a frânt inimile poporului nostru”, a spus bărbatul, căruia nu i s-a precizat numele, în interviul dat publicității de către postul de stat KRT.

Toți spun că le-au dat lacrimile”, a continuat bărbatul.

Pierderea în greutate a lui Kim Jong Un, lăsată neexplicată

În imaginile pe care Reuters nu le-a putut verifica apăreau locuitori din Pyongyang care priveau la un ecran mare pus în stradă cu un concert la care au participat Kim și oficiali ai partidului după o ședință plenară a Partidului Muncitorilor din Coreea.

ADVERTISEMENT

În materialul respectiv nu erau furnizate detalii legate de motivul pierderii în greutate.

Când Kim Jong Un a reapărut la televiziunea de stat în iunie, după o perioadă de aproape o lună în care nu a fost văzut în public, analiștii de la NK News, un site din Seul care monitorizează Coreea de Nord, au observat că ceasul dictatorului nord-coreean avea catarama mai strânsă decât de obicei, în jurul unei încheieturi mai subțiri decât înainte.

Datorită controlului absolut asupra puterii și incertitudinilor legate de numele succesorului său, presa internațională și agențiile de spionaj urmăresc îndeaproape starea sănătății lui Kim.

ADVERTISEMENT

La începutul anului trecut, speculațiile au explodat după ce Kim a lipsit de la ceremoniile cu ocazia zilei de naștere a fondatorului  statului Kim Il Sung.

De asemenea, presa de stat a relatat în 2014 despre o stare de „disconfort”, la capătul unei perioade prelungite de absență din vizorul publicului.

ADVERTISEMENT