Editoriale

Dicu, despre amenințările la adresa lui Dică: Cutremur pe scara Becali, inutil și nociv

28.10.2018 | 09:00
Dicu despre amenintarile la adresa lui Dica Cutremur pe scara Becali inutil si nociv

Steaua a trecut de FC Voluntari cu scorul de 2-1 și dincolo de euforia de după meci, Gigi Becali a găsit de cuviință să-i mai arate o dată pisica lui Nicolae Dică. Deși l-a asigurat pe antrenor de susținerea sa, finanțatorul se joacă, în continuare, alba-neagra cu moralul antrenorului, într-o manieră demnă de Evul Mediu. Indiferent ce spune, Becali nu este niciodată mulțumit de rezultate și se schimbă de la o zi la alta, de la un minut la altul, oferind declarații contradictorii, care au darul de a destabiliza.

„Eu sunt mulțumit. Nu mă mai bag. Nu mă mai interesează nici schimbări, echipe”, a spus Gigi, prin „echipe”  înțelegându-se Dinamo și Rapidul, cu care Becali se războiește singur, ca un câine surd, fără să observe că nimeni nu-l mai bagă în seamă. Apoi, însă, s-a „sucit” în stilul caracterisic: „Îl las pe Dică până la finalul campionatului. În play-off, mă bag, dacă nu sunt pe locul 1. Îl mai las 13 meciuri”.

Dicu, despre amenințările la adresa lui Dică: Cutremur pe scara Becali, inutil și nociv

Dacă Bucureștiul tocmai a fost speriat de un cutremur de 5,8 grade pe scara Richter, cutremurele înregistrate pe scara Becali sunt mult mai periculoase, pentru că agită o întreagă echipă. E la mintea cocoșului că finanțatorul și-a vârât mereu coada în alcătuirea echipei, că face schimbările prin „casca” telefonului și comunică non-stop cu banca tehnică precum milițienii prin celebrele walkie-talk-uri, dar aceste declarații deja pasc în nota penibilului.

Becali face parte din tagma oamenilor prin care mass-media își câștigă pâinea. E bun de „luat în direct” la orice oră din zi și din noapte, iar din palavrele sale apar, de multe ori, subiecte de presă sterile. Culmea e că, deși la începuturile sale în fotbal se repezea cu turbăciune asupra „hahalerelor” de ziariști, în timp, media, în general și televiziunea, în particular, au devenit jucăriile preferate ale omului de afaceri. A descoperit ce înseamnă notorietatea, a aflat că poate lua „la mișto” nu doar banca tehnică ci întreaga suflare fotbalistică și din acest motiv, râde de se prăpădește.

„Sunt plecat la mănăstiri!”

Pe unde calcă, Gigi Becali se îmbracă pentru paradă. Iată cum a justificat absența de la partida cu Voluntari: „Sunt plecat la mănăstiri, de asta nu am fost la meci. Am fost la o slujbă la care am stat de la 12 noaptea, la 12 ziua. Am fost „mort” când am ieșit. După asta, am trecut la o altă mănăstire. Dacă m-am împărtășit și sunt curat, cine mă poate bate pe mine?”. Foarte frumos din partea domniei sale, e bine că avem printre noi oameni cu credință în Dumnezeu. Doar că, domnul Becali uită esențialul. Credința este ceva intim, n-o „baletezi” în show-uri TV, ca să impresionezi. În plus, fie vorba între noi, ca patron (în fine, finanțator, că asta cu pseudo-patronatul de la FCSB e altă gogoriță) nici nu avea nevoie să se justifice. Și încă un lucru important: poate că e mai bine că n-a fost la meci, pentru că echipa a câștigat fără „indicațiiile prețioase” ale lui El Lider Maximo.

Pe scurt, în momentul în care Steaua joacă bine și echipa nu are nevoie de „injecții”, asemenea „cutremure” devin și inutile și nocive. Inutile pentru că, prin contradicțiile dintre declarații, ele încep să nu mai intereseze pe nimeni din exteriorul echipei, pentru că nu poți pune bază pe un asemenea om și nocive pentru că umilesc conducerea tehnică a Stelei și pentru că readuc ridicolul în prim-planul Ligii 1.