Editoriale

Dicu, despre „portiţa” apărută în scandalul celor două Stele: Descăpăţânarea încăpăţânării, un puseu de maturitate

06.10.2018 | 10:04
Dicu despre portita aparuta in scandalul celor doua Stele  Descapatanarea incapatanarii un puseu de maturitate
ADVERTISEMENT

FANATIK.RO a oferit, în exclusivitate, informaţia conform căreia Steaua lui Gigi Becali ar putea juca pe noua arenă care se construieşte în Ghencea, mai exact în fieful „concurenţei” care creşte din epoleţii Armatei. Comandantul CSA, Cristian Petrea, dar şi Gică Popescu (în calitate de supervizor al proiectului arenelor care se construiesc pentru Euro 2020) sunt de părere că orice este posibil şi că, în mod normal, oricine se poate aşeza la masa negocierilor.

„După ce se va construi stadionul, se va analiza orice cerere de la o echipă de fotbal. Poate fi Craiova, Rapid sau FCSB. Se va verifica disponibilitatea arenei, în funcţie şi de meciurile echipei noastre de fotbal şi a oportunităţi. Orice echipă care doreşte să dispute meciuri, va putea trimite o propunere în acest sens. E prematur să vorbim despre chirie. Va veni un evaluator, care va stabili taxa de închiriere”, a spus, printre altele, Cristian Petrea. În sfârşit, cineva priveşte situaţia cu logică şi cu bun simţ. Dar e numai un început…

ADVERTISEMENT

Dicu, despre „portiţa” apărută în scandalul celor două Stele:  Descăpăţânarea încăpăţânării, un puseu de maturitate

Sigur, pe undeva, declaraţiile şefului CSA par, la prima vedere, ironice, pentru că e greu de crezut că o echipă precum Craiova sau Rapidul va dori să joace, vreodată, în Ghencea. Cu toate acestea, deschiderea către echipa lui Gigi Becali merită salutată. Este un prim puseu de normalitate, într-o realitate de cele mai multe ori „talpanistă”, în care faulturile fără minge luaseră locul raţiunii.

Sigur, faptul că Becali va fi aşteptat la negocieri (sperăm că nu la Sfântu’ Aşteaptă, pentru că, în ciuda asigurărilor că proiectul funcţionează conform graficului, n-avem habar când va fi gata noua arenă!) va agita, din nou, spiritele unora, care uită să-şi ia medicamentele, dimineaţa. Dar, până la urmă, la cum se prezintă situaţia acum, de ce să nu-i deschizi uşa lui Gigi, mai ales când va fi vorba despre negocieri pentru chirie, etc. Nu de alta, dar are balta, peşte… Oare nu-şi doresc cei de la CSA să scape de solda cazonă şi să primească şi ei un ban, mai de Doamne ajută?

ADVERTISEMENT

Dincolo de raţiunile financiare şi de situaţia (deocamdată) ipotetică, în care cele două „Stele” vor locui în aceeaşi casă, fără să se certe fiindcă mereu ailaltă îşi lasă şosetele în chiuvetă, acest scandal a produs numai rău. În primul rând, a fost creat artificial. Apoi, s-a transformat într-o luptă surdă a orgoliilor. Şi cel mai grav, a strivit prietenii vechi şi a divizat în două, suflarea roş-albastră.

O lecţie de la Halep

Simona Halep tocmai a recunoscut că a izbutit să ajungă pe locul 1 în lume graţie unui psiholog. Departe gândul de a-l trimite la consiliere pe domnu’ Talpan sau pe alţii ca dânsul, care se dau macho libre dar ei bat „cuba” cu închistarea de tip comunist, pentru că, într-o situaţie neplăcută, am putea rămâne şi fără psihologi sănătoşi. Important este, însă, exemplul oferit de S1mona. A ajuns şi a rămas în prepeleacul topului mondial pentru că şi-a recunoscut tarele şi pentru că s-a hotărât să schimbe ceva.

ADVERTISEMENT

În mod firesc, după acest început de dezamorsare şi chiar de reglare a gâlcevii cu propria entitate comună (pentru că FCSB şi CSA sunt născute din aceeaşi mamă şi chiar dacă unii se străduiesc să le despartă chirurgical, sunt mai mult decât gemene), ar fi cazul ca şi din partea lui Gigi&co să auzim lucruri care îngroape securea războiului, nu să creeze, din nou, haos. Totuşi, dat fiind faptul că trăim în ţara minunilor cincinale, România, teoretic orice nuntă ţine doar trei zile. Vom afla.

Până atunci, însă, rămânem cu o bucurie. A posibilităţii de împăciuire. Şi mai e ceva: Numai proştii rămân certaţi pe viaţă!

ADVERTISEMENT