Editoriale

Andrei Dicu, circumspect cu transferul lui Budescu: lampionul de la capătul tunelului groazei

Autor: Andrei Dicu | 25.06.2018 | 17:03
Andrei Dicu, circumspect cu transferul lui Budescu: lampionul de la capătul tunelului groazei
Constantin Budescu poate „renaște” sub comanda lui Marius Șumudică după „pana” de formă de la FCSB

Transferul lui Budescu… de fapt, mai bine zis, telenovela plecării lui Constantin Budescu de la FCSB pare să se fi încheiat, deşi în fotbalul nostru tip Andreea Marin, adică plin de „surprize, surprize”, nimic nu mai e sigur. Se pare că Gigi Becali s-a îndurat să-l lase să plece pe mijlocaş la Al Shabab Riyadh, în schimbul a două milioane de euro, punând capăt unui chin care aproape că l-a traumatizat pe Budescu.

Transferul lui Budescu? Psihologul plăteşte!

E posibil să plece Budescu, în Arabia Saudită. La Şumudică. L-am lăsat la două milioane de euro”, a spus finanţatorul vicecampioanei. Dacă pentru Denis Alibec, care a intrat, de asemenea, în dizgraţia conducerii şi încă îşi caută o echipă la care să înceapă măcar pregătirea premergătoare noului sezon al Ligii 1, deci chinul continuă, pentru Budescu lucrurile par să se schimbe. Acest transfer poate însemna nu luminiţa de la capătul tunelului groazei, ci ditamai lampionul. După cum se ştie, toată nebunia a început în momentul în care Budescu i-a reproşat lui Nicolae Dică schimbarea la pauză în meciul cu Viitorul, iar Becali l-a criticat, în direct, la TV. De atunci, jucătorul nu doar că a devenit persona non grata, ba mai mult, a clacat psihic. Ei bine, ca-n poveşti, salvarea, din toate punctele de vedere, vine de la cel care l-a crescut pe Budescu şi l-a făcut să atingă consacrarea, iar aici ne referim la Marius Şumudică. Şumi, care l-a dorit asiduu pe mijlocaşul său preferat la toate echipele pe care le-a pregătit, pare singurul în măsură să-l redreseze pe fotbalist în primul rând mental. Iată că, în viaţă, există momente paradoxale, când nu pacientul plăteşte, ci… terapeutul. Deşi nu chiar din buzunarul lui… Doar e transferul lui Budescu, nu?!

Un nou „caz Lupu”?

Continuând paralela cu Alibec, nimeni nu are interesul ca atât Denis, cât şi Budi să împodobească tuşa. Cu atât mai mult, echipa naţională, care are, mai mult ca oricând, nevoie de asemenea jucători. Rămâne de văzut, însă, din pricina distanţei destul de mari, dacă selecţionerul Contra îl va convoca pe Budescu la toate acţiunile sau se va baza pe el doar la meciurile importante. Sigur, trăim în secolul vitezei şi atât spaţiul, cât şi timpul se contractă, astfel că e posibil orice. Randamentul lui Budescu şi mai ales capacitatea lui de a se adapta în lumea arabă vor avea primul cuvânt. Dar mai e ceva. Jucătorul trebuie să-şi demonstreze lui însuşi că poate renaşte din propria cenuşă. Din acest punct de vedere, putem asista la un nou „caz Lupu”, pentru că, vă amintiţi, cu siguranţă, capriciosul mingicar intrase într-un periculos con de umbră, înainte ca Mircea Lucescu să-l resusciteze, la Rapid. Lupu a înţeles condiţiile puse şi s-a conformat. O atitudine diferită ar fi fost fatală… Ce va înţelege, însă, din asta „Sărmăluţă” Budescu?

„Vulturul”, doar o „scăpare”?

Ei bine, să sperăm că n-am avut gura aurită şi că am avut parte doar de o „scăpare” din partea lui Budescu. De curând, l-am văzut la televizor cum, în cantonamentul de la Braşov, Costică a făcut lampa mai mică, taman când vorbeam despre lampionul de la capătul tunelului… În timpul unui antrenament, împreună cu amicu’ Pintilii, Budi a exersat „semnul vulturului”, făcut de Xhaka şi de Shaqiri, care au sărbătorit golurile marcate în poarta Serbiei, din victoria Elveţiei (scor 2-1), de la Mondialul din Rusia. Gestul, care reprezintă aripile vulturului bicefal de pe drapelul Albaniei este considerat ofensator la adresa Serbiei şi cei doi jucători au fost deja amendaţi cu 100.000 de franci elveţieni. Evident, în imaginile surprinse la antrenamentul roş-albaştrilor, am văzut cum sârbul Planic pare profund deranjat de „plagiatul” colegilor săi de echipă şi are şi de ce…

Problema e că Budescu ia ce e mai rău din meciurile de la Mondial, iar aceasta este o dovadă de infantilism. Să sperăm, de dragul lui, că a fost doar un derapaj, nu de alta, dar în lumea arabă, „băieţii” de pe cămile n-au atât de mult „umor”…

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!