Sport

Dicu, îngrețoșat după Cupele și paharele europene: CFR, un papanaș leșinat, FCSB, proasta satului și nemurirea statului

30.08.2019 | 01:10
Dicu ingretosat dupa Cupele si paharele europene CFR un papanas lesinat FCSB proasta satului si nemurirea statului

Cu prea multă răbdare și cu prea puternic bun simț am asistat la meciurile CFR-ului și ale FCSB-ului, în Europa. Senzația de greață s-a accentuat, de la secundă la minut și de la tastatură la eter. Până și motanul, alături de care scriu, când aude cuvântul „Becali”, latră mai rău ca un câine roșu. Măcar clujenii și-au văzut jumătate de sac în căruță, s-au calificat în Europa League. Moarte cu simptome de sindrofie, ce mai….

Dragi prieteni și bucuroși cititori… Dacă v-aș spune că această lume e „de rahat”, probabil că m-ați crede, dar ați avea nevoie de mai multă substanță. Ok, e drept. Avem două-trei echipe de fotbal, cu mult gel pe creier și cu un pic de „7 ani de acasă”. Mai avem niscaiva patroni, unii securiști reșapați, alții scoși din vadul țărănimii abrupte, care se conving, de unii singuri, de diferența dintre creier pane și creier bătut cu zdranga. Într-o țară în care copiii ne dispar de sub degete, vrem frăgezimea unei refulări sportive. Doamne, cât suntem de idioți!!! Ne agățăm iluziile de un CFR care stă într-un singur Țucudean și o FCSB care nici acum nu realizează că e vai… Steaua ei!

Nu vă încuiați inimile, doar treziți-le cu sare, pentru că saramura vă va scoate din antica și acceptata beție a iluziei. Aud cretini care îl slăvesc pe Gigi Becali. Mă sună colegi care l-ar împușca pe Gigi Becali. E ciudat. Nu mai am armă, de frica iubitei mele și a copiilor, am aruncat pistolul în canal. Vă jur. Dar, dacă l-aș fi avut, prima victimă nu ar fi fost grohăitorul din Aleea Alexandru, ci bursucul de la Cluj. Cu doi papanași în loc de obraji, domnul Dan Petrescu ne-a păcălit că stă pe coarnele Lunii, uitând că satelitul n-are decât gene. A alunecat  ca un ghiolban, deși, magicul vrea s-o antreneze pe Chelsea…

Dicu, îngrețoșat după Cupele și paharele europene: CFR, un papanaș leșinat, FCSB, proasta satului și nemurirea statului

„Dacă ne calificam, era nedrept”, spune Florin Tănase, pe FANATIK.RO. Logic. Nu au jucat nimic. S-au jucat cu ei înșiși. Acești domni au uitat să fie oameni și cu atât mai mult, au omis să fie fotbaliști. Și ei și ăia de la Cluj, care au impresia că savuroasa lor culoare a pielii îi conduce spre agățat felinare în orașul băncilor tricolore,  savurând tinerețea la un uischean la plastic cu o fătuță din popor, în loc să bată mingea la oră fixă, cum zice bestia aia de program tehnic.

Abuziv de amuzantă a fost declarația lui Gigi: Le-am zis băieților să se concentreze pentru meciul cu Vitoria Guimaraes. E o echipă de nivelul celor de la Chiajna sau a lui Hermannstadt. Nu au cum să ne elimine!” Nu e important că alde Becali e un… alter ego, elegant vorbind. Cu siguranță, el nu e un cretin, un bou, un ins lipsit de cultură, un maniac sau un tembel cu acte. Nuuu… domnul Becali este un afacerist profitabil ca și echipa domniei sale, nimic mai mult.

La Cluj, lucrurile stau altfel. O încăpățânare în dolce far niente. Sistemul e simplu. Anul ăsta merge daravela, va merge și anul viitor… Altă crăcăneală mioritică. Dar, aici n-ai pe cine da vina, pentru că patronajul… pitit.

Adio, bunule simț!

I-am văzut la Digi pe Vali Moraru și pe invitații lui rugându-se, parcă, de jucătorii noștri să… miște ceva. Dar când ai claie de piatră în cap și păduchii neputinței te sug de minte, cazi în propria ta latrină. Ați văzut vreun jucător de la Steaua (pardon, FCSB) să sufere în iarbă, ori vreun ratangiu de la Cluj să se dea cu capul de subsolul gazonului? Nu! Ați văzut români plângând, pentru că au pierdut pe munca lor? NU! Am văzut, cu toții, epave de fotbaliști.

Doamnelor și domnilor, acești derbedei câștigă într-o secundă, cât meritați dumneavoastră, într-o viață cinstită. Sigur, eu pot fi bănuit de.. „socialism”, dar, cu siguranță, domniile lor pot fi acuzate de… mutră tristă. Ca să nu-i spun altfel…