Cele mai citite

Un an fără Prodan! Cum s-au adeverit previziunile lui Didi despre echipa naţională

Un an de la moartea lui Didi Prodan. E incredibil ce mare dreptate a avut fostul fotbalist de la Steaua la ultimul interviu despre echipa naţională.
16.11.2017 | 12:10
Un an fără Prodan! Cum s-au adeverit previziunile lui Didi despre echipa naţională
ADVERTISEMENT

16 noiembrie va rămâne pentru eternitate una dintre cele mai triste zile din istoria fotbalului românesc. În urmă cu fix un an, “Generaţia de Aur” îşi pierdea primul reprezentant, după ce Didi Prodan a fost răpus, la 44 de ani, de un infarct suferit în propria locuinţă, în faţa fiului şi a soţiei sale.

Prodan a luptat până în ultima clipă contra actualei conduceri a fotbalului românesc şi, la un an de la moartea sa, previziunile pe care le-a făcut în fatidica lună noiembrie par să se adeverească rând pe rând.

Cu doar 20 de minute înainte de tragedie, Didi Prodan i-a dat un mesaj lui Gică Popescu, pe care îl felicita pentru luarea de poziţie la adresa conducerii FRF. “Baciul” îl criticase dur pe Răzvan Burleanu, iar Prodan, care a urmărit emisiunea la TV, a ţinut să îl felicite: “Bravo, Gică! Bravo, căpitane!”.

ADVERTISEMENT

Daniel Prodan: “Avem şansa porcului de Crăciun cu Daum”

Într-un interviu acordat pentru Telekom Sport, cu două zile înainte de moarte, Didi Prodan anticipa că naţionala României va rata calificarea la Euro 2018 şi spunea că Daum nu este omul potrivit pentru a-i conduce pe “tricolori”.

“Mai avem doar şansa porcului de Crăciun. Nu avem nicio şansă să ne calificăm la Campionatul Mondial, nu poţi să aduci un antrenor străin care nu cunoaşte în primul rând fotbalul românesc, mentalitatea jucătorilor, spiritul lor, nu cunoşti absolut nimic. Neamţul vine să ia banul şi la revedere. Nu trebuia adus un antrenor străin, trebuia adus un antrenor român. Olăroiu sau Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Trebuia adus un om care să ştie spiritul, să ştie cum să motiveze jucătorii. Cum îi motivează Daum? În ce limbă? Una e să vorbească în engleză şi alta e să spună un antrenor în limba română: ‘Pe ei, tată, că-i omorâm astăzi’. La Steaua, intra Lăcătuş şi dădea cu pumnul în vestiar şi se cutremura nocturna, ne motiva”.

La un an după această declaraţie, se poate observa că lucrurile au decurs exact aşa cum anticipa Prodan. România a ratat calificarea la Campionatul Mondial, ba chiar a făcut-o la un mod lamentabil. A terminat pe locul 4 în grupa E. Jucătorii s-au plâns că au existat probleme de comunicare în mandatul lui Daum, iar Cosmin Contra a fost adus tocmai pentru că este un bun mobilizator.

ADVERTISEMENT

Comemorat cu un super amical între Steaua 96 şi Generaţia de Aur

Prima ediţie a Cupei Daniel Prodan a avut loc pe 14 noiembrie, în Sala Sporturilor din Chiajna. S-au înfruntat Steaua 1996 şi România 1994-1998. Pe teren au fost colegi ai lui Didi, fotbalişti care au scris istorie în Generaţia de Aur.

Steaua 1996: Stelea, Stângaciu, Gherasim, Bucur, Csik, Răchită, Baciu, Miu, Călin, Lăcătuş, Răducan, Dennis Şerban, Adrian Ilie, Gîlcă, Militaru, Filipescu, Roşu, Ciocoiu, Panait, Panduru, Pârvu, C. Munteanu, Nagy, Ad. Matei Antrenor: Emeric Ienei.

ADVERTISEMENT

România 1994-1998: Prunea, Preda, Dumitrescu, Popescu, Selymes, Munteanu, Hagi, Petrescu, Moldovan, Sabău, Lupescu, Ciobotariu, Belodedici, Răducioiu, Pancu, Gabriel Popescu Antrenor: Victor Piţurcă.

Fiul lui Didi Prodan joacă pentru Steaua

Răzvan Prodan, 18 ani, fiul lui fostului mare fotbalist al Stelei, calcă pe urmele tatălui său. Joacă pe postul de fundaş central, iar în această vară a semnat un contract cu marea sa dragoste, Steaua. Nu a debutat încă în Liga a 4-a. Din păcate, Prodan jr. a acuzat unele probleme cardiace, imediat după stagiul de pregătire din vară. A făcut analize amănunţite şi se pare că pentru moment nu este nimic serios şi va putea reveni pe gazon.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CELE MAI CITITE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri