Sport

Didier Deschamps a răbufnit înainte de Spania – Franța, semifinala de la EURO 2024: „Dacă te-ai plictisit, uită-te la alt meci”

Acuzat că Franța nu practică un joc anost la ERUO 2024, selecționerul Didier Deschamps a răbufnit la adresa unui jurnalist la conferința de presă.
09.07.2024 | 12:27
Didier Deschamps a rabufnit inainte de Spania  Franta semifinala de la EURO 2024 Daca teai plictisit uitate la alt meci
Didier Deschamps, selecționerul Franței Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Didier Deschamps (55 de ani) a criticat dur reacția microbiștilor despre modul în care echipa națională a Franței a ajuns în semnifinalele EURO 24. Până în penultimul act al competiției niciun jucător nu a înscris un gol din acțiune. Kylian Mbappe a marcat din penaltu în meciul contra Poloniei din grupe, 1-1, iar celălalte două reușite au fost autogoluri.

Didier Deschamps a răbufnit la conferința de presă, înainte de Spania – Franța

Într-un interviu premergător meciului din semifinalele EURO 24 dintre Franța și Spania, lui Didier Deschamps i s-a reproșat modul în care „Cocoșii galici” au evoluat la acest turneu final.

ADVERTISEMENT

Deranjat că jurnalistul a acuzat că se plictisește când urmărește meciurile Franței, selecționerul echipei de Hexagon nu a răbdat și a oferit un răspuns acid.

Dacă ești plictisit, uită-te la alt meci. Nu trebuie să ne urmărești pe noi, este în regulă”, a răspuns Deschamps potrivit bbc.com.

ADVERTISEMENT

„Poate că nu este la fel ca în trecut, dar avem capacitatea de a stârni emoții și de a face o mulțime de francezi fericiți de rezultatele noastre, mai ales după o perioadă dificilă din țara noastră”, a continuat selecționerul francez.

Selecționerul Spaniei, Luis de la Fuente, a vorbit laudativ despre naționala Franței și este de părere că echipa lui trebuie să aibă o prestație solidă pentru a câștiga. Scopul final fiind ca „Furia Roja” să ajungă în ultimul act al competiției.

ADVERTISEMENT

„Spania este o echipă atrăgătoare, nu voi nega acest lucru, este în ADN-ul nostru, iar aici este despre victorie. Vrem să jucăm, dar vrem să fim și practici”, a declarat de la Fuentei.

Încredere totală pentru Kylian Mbappe și Antoine Griezmann

Având în vedere lipsa de goluri înscrise de jucătorii francezi, Kylian Mbappe și Antoine Griezmann sunt principalii acuzați, ei reprezentând atacul „albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

Numai că, Kylian Mbappe se bucură de încrederea deplină a lui Deschamps. Selecționerul francez a menționat că este convins că noul fotbalist al lui Real Madrid va da totul pentru a o învinge pe Spania în semifinalele EURO 2024.

De altfel, inclusiv Adrian Rabiot a ținut să detensioneze atmosfera. Întrebat de prestațiile șterse ale lui Griezmann, jucătorul lui Juventus a mărturisit că acest reproș vine pentru că șeptarul Franței a avut evoluții spectaculoase la ultimele turnee finale.

„Cred că toată lumea a rămas surprinsă pentru că știm cu toții de ce este în stare Antoine”, au fost cuvintele mijlocașului Adrien Rabiot cu privire la colegul său.

Franța versus Spania, drum greu spre finala EURO 24

Pe de altă parte, Spania a înscris până în acest moment 11 goluri în cele 5 meciuri jucate, toate fiind numai victorii pentru „La Roja”. Forma excelentă a Spaniei îi transformă în favoriții acestei partide, iar spiritul de echipă este cel care contează cel mai mult în cadrul formației, după cum a dezvăluit Marc Cucurella.

„Suntem un grup de jucători care dăm totul pentru colegii noștri, acesta fiind unul dintre secretele noastre”, a spus Marc Cucurella, jucătorul Spaniei și a lui Chelsea în același interviu conform bbc.com.

1.95 este cota SUPERBET ca Franța să ajungă în finala EURO 2024

ADVERTISEMENT