Fotbal international

Didier Deschamps, detalii despre cum îl poate opri pe Leo Messi în finala Franța – Argentina. Ce schimbare a observat la starul “pumelor” față de Mondialul din 2018

Didier Deschamps (54 de ani), selecționerul Franței, a pus la cale un plan pentru a-l bloca pe Lionel Messi în finala Campionatului Mondial cu Argentina.
15.12.2022 | 12:45
Didier Deschamps detalii despre cum il poate opri pe Leo Messi in finala Franta  Argentina Ce schimbare a observat la starul pumelor fata de Mondialul din 2018
Lionel Messi a contribuit la 8 goluri la acest turneu final. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Franța – Argentina este marea finală a Campionatului Mondial din Qatar, iar Lionel Messi este principalul pericol pentru jucătorii lui Didier Deschamps.

Didier Deschamps va face tot posibilul să îl neutralizeze pe Lionel Messi

Lionel Messi a strălucit în semifinala dintre Argentina și Croația și se află în fața celui mai important moment din carieră: câștigarea Campionatului Mondial și a Ghetei de Aur.

ADVERTISEMENT

Peste 40 de milioane de argentinieni își pun speranțele în liderul „pumelor” care poate călca pe urmele lui Diego Armando Maradona.

În acest context, Argentina va întâlni poate cel mai puternic adversar de la acest turneu final, Franța lui Kylian Mbappe, Giroud sau Antoine Griezmann.

ADVERTISEMENT

Este foarte probabil ca cel mai faultat jucător de la Campionatul Mondial să aibă parte un tratament special din partea francezilor și să fie chiar marcat în permanență.

Ce a spus Didier Deschamps despre evoluțiile lui Messi de la Campionatul Mondial din Qatar

„Messi chiar strălucește la acest turneu final”, a fost sincer Didier Deschamps după meciul cu Maroc. „Acum patru ani, era diferit. A jucat ca atacant central contra noastră și nu era ceva ce ne așteptam la acel moment. Acum are mai multă libertate cu adevărat și joacă foarte multe mingi. Stă foarte bine din punct de vedere fizic. 

ADVERTISEMENT

Vom încerca să îi limităm influența, așa cum și argentinienii vor încerca să contracareze mai mulți jucători de-ai noștri. Dar Argentina nu e în aceeași poziție ca acum patru ani”, a declarat selecționerul Franței.

Marea finală de la Campionatul Mondial din Qatar va avea loc duminică, 18 decembrie, de la ora 17:00, pe stadionul Lusail din Doha.

ADVERTISEMENT

Duelul pentru Gheata de Aur: Lionel Messi și Julian Alvares VS Kylian Mbappe și Olivier Giroud

Lionel Messi a reușit cinci goluri la acest Campionat Mondial și este la egalitate cu Kylian Mbappe. Cel care va înscrie în marea finală ar putea primi Gheata de Aur. La cel mai important trofeu individual de la Cupa Mondială speră însă și Julian Alvarez, care a ajuns la patru goluri și e pe val după „dubla” împotriva Croației, dar și Olivier Giroud.

Atacantul lui AC Milan a fost foarte aproape să marcheze și el cel de-al cincilea gol la Mondiale în meciul cu Maroc, însă „torpila” sa a lovit stâlpul porții lui Bono.

ADVERTISEMENT