Fotbal international

Didier Deschamps îl propune pe Zinedine Zidane ca următorul selecționer al Franței!

11.12.2018 | 18:10
Didier Deschamps il propune pe Zinedine Zidane ca urmatorul selectioner al Frantei

Actualul selecționer al Franței, Didier Deschamps, își pregătește plecarea de la națională. După ce a devenit campion mondial în această vară în Rusia, antrenorul francez este tentat să plece de pe banca naționalei cel târziu după Campionatul European din 2020. Deschamps nu vrea ca după el să vină oricine. Actualul selecționer l-a propus pe acest post pe prietenul și fostul coleg Zinedine Zidane.

“Eu i-am urmat lui Laurent Blanc și cineva va veni după ce eu voi pleca. Un nume? Mă gândesc la unul singur și nu știu dacă imediat după mine sau ceva mai târziu, dar e clar că Zinedine Zidane va antrena într-o zi naționala Franței. Dacă nu va avea un contract cu vreo echipă de club atunci, va ajunge selecționerul Franței. Cât despre mine, îmi dau seama cu fiecare zi care trece că îmi vine timpul să plec.”, a spus actualul selecționer Didier Deschamps.

Zidane propus ca succesor al lui Deschamps, chiar de către actualul selecționer. Generația francezilor din 1998 s-a reunit

Zinedine Zidane a luat o pauză din antrenorat după ce în primăvară a câștigat a treia Ligă a Campionilor la rând cu Real Madrid. Zizou s-a dedicat vieții de familie și se relaxează în tot felul de vacanțe exotice alături de cei dragi. În schimb Didier Deschamps tocmai a împlinit 6 ani pe banca naționalei din Hexagon. Antrenorul a spus că în actualul mandat s-a consultat cu cel care a fost selecționer al Franței când “Cocoșul Galic” lua primul titlul mondial, Aime Jaquet. “Voi avea un respect veșnic pentru Aime. Am ținut legătura cu el și ne-am consultat, chiar dacă el s-a retras din viața publică”, a spus Deschamps.

Campionii mondiali din 1998 la reunirea de 20 de ani! Pe câți îi mai recunoști?

Generația de aur a francezilor care a adus primul aur la Mondialul din 1998 s-a reunit în aceste zile, după 20 de ani. Bixente Lizarazu, Lilian Thuram, Vincent Candela, Alain Boghossian, Laurent Blanc, Zinedine Zidane, Christophe Dugarry, Bernard Lama și Christian Karembeu au cinat la Paris. Pe contul său de Instagram Lizarazu a postat o imagine cu cei care au fost prezenți la reunirea primei “Generații de Aur” a francezilor.

  • 3 trofee ale Ligii Campionilor consecutiv a câștigat Zinedine Zidane ca antrenor la Real Madrid