Fotbal international

Romelu Lukaku, ucenicul lui Didier Drogba: “Eu l-am învăţat cum să dea”

23.06.2018 | 20:24
Romelu Lukaku ucenicul lui Didier Drogba Eu lam invatat cum sa dea
ADVERTISEMENT

Romelu Lukaku este una dintre vedetele de până acum ale Campionatului Mondial din Rusia, iar Didier Drogba este în al nouălea cer. Fostul golgeter al lui Chelsea se laudă cu faptul că sfaturile sale l-au ajutat pe Lukaku să înscrie în meciul cu Tunisia.

“Vorbim despre felul în care Lukaku a învăţat să schimbe unghiul alergării şi să îşi creeze spaţiu pentru a putea să înscrie. Asta este exact ceea ce a făcut la golul 2. A trimis fundaşul într-un loc şi el s-a dus pe alt culoar. Apoi a făcut un lucru pe care eu l-am învăţat să facă: paşii mici dinainte să lovească mingea. Exact ca ai unui jucător de tenis. Această tehnică îţi oferă mai multă acurateţe şi îţi dă şansa să loveşti mai uşor mingea”, a spus Drogba, pentru BBC, despre fostul său coleg de la Chelsea.

ADVERTISEMENT

Didier Drogba: “Romelu Lukaku a învăţat de la cei mai buni”

Fără falsă modestie, Didier Droga susţine că Romelu Lukaku a învăţat de la cei mai buni atacanţi din lume, el şi Thierry Henry: “Romelu este un jucător care vrea să înveţe şi mă bucur că am putut să îi dau sfaturi. Cred că primeşte sfaturi de la oricine, acum e cu Thierry Henry (n.r. antrenorul secund al Belgiei), deci învaţă şi de la el. Când vrei să fii cel mai bun, trebuie să înveţi de la cei mai buni”.

Romelu Lukaku a înscris 4 goluri în primele două meciuri ale Belgiei la acest Campionat Mondial, devenind primul fotbalist de la Diego Maradona în 1986 care înscrie două duble în meciuri consecutive la un turneu final de Mondial. De asemenea, Lukaku a devenit cel mai bun marcator la un turneu final din istoria naţionalei Belgiei.

ADVERTISEMENT