Fotbal intern

Diego Capel și-a „mirosit” conaționalii: „Spaniolii de la Dinamo l-au sedus, dar a simțit instabilitatea”

28.02.2021 | 15:28
Diego Capel sia mirosit conationalii Spaniolii de la Dinamo lau sedus dar a simtit instabilitatea
ADVERTISEMENT

Diego Capel ar fi trebuit să fie perla coroanei lui Pablo Cortacero în toamna trecută, dar spaniolul și-a dat seama la timp de capcana propusă de conaționalii săi ajunși să o preia pe Dinamo.

Fostul fotbalist al Sevillei ar fi devenit cel mai important nume ajuns la un club pentru care deja acceptaseră să lucreze oameni precum Borja Valle, Isma Lopez, Tomas Mejias Osorio sau Juan Camara.

ADVERTISEMENT

Presa iberică a descris modul în care mijlocașul pe care l-ar fi dorit Cosmin Contra a ajuns să se răzgândească și să plece de la București fără să mai semneze cu alb-roșiii.

Diego Capel și-a „mirosit” conaționalii. De ce n-a mai semnat cu Dinamo

Ajuns la 33 de ani, Diego Capel a fost aproape să se retragă din fotbal, după ce nu a reușit să își găsească un acord în toamna precedentă. El încă speră să revină pe teren, după ce în toamnă a fost aproape să ajungă să evolueze în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Dinamo l-a dorit pe cel care are în CV cluburi mari, precum Sevilla, Sporting Lisabona, Genoa sau Anderlecht, iar jucătorul ajunsese chiar să se antreneze cu ceilalți componenți ai lotului „câinilor roșii”.

Mutarea era considerată drept o importantă lovitură de imagine, dar și ca o declarație de intenție pe care conducătorii spanioli, care tocmai preluaseră clubul de la Ionuț Negoiță, ar fi dat-o imediat după ce au pus mâna pe club. Totul, însă, avea să cadă.

ADVERTISEMENT

„Diego Capel a fost cât pe ce să semneze cu Dinamo, club antrenat pe atunci de Cosmin Contra. A fost sedus de spaniolii care au preluat clubul, mai ales că ajunseseră acolo și alți jucători iberici.

Borja Valle, Isma Lopez, Tomas Mejias Osorio, Juan Camara, Rene Jinojo sau Aleix Garcia se numeau aceștia. Numai că după ce a ajuns în România, Capel a simțit imediat că există o instabilitate financiară la club.

ADVERTISEMENT

Astfel, el a luat decizia de a refuza oferta, iar alegerea avea să se dovedească a fi extrem de inspirată. Dinamo a ajuns să fie grav afectată de promisiunile pe care conducătorii spanioli doar le-au făcut, fără să le și respecte”, notează cotidianul spaniol AS.

  • Birkirkara FC, din Malta, este ultima echipă la care a jucat Capel;
  • 14 milioane de euro costa Capel în 2008, când evolua pentru Sevilla.
ADVERTISEMENT