Fotbal international

Diego Costa, condamnat la şase luni de închisoare. Jucătorul lui Atletico Madrid, vinovat de evaziune fiscală

04.06.2020 | 19:05
Diego Costa condamnat la sase luni de inchisoare Jucatorul lui Atletico Madrid vinovat de evaziune fiscala
ADVERTISEMENT

Atacantul lui Atletico Madrid, spaniolul de origini braziliene Diego Costa, a fost condamnat de justiţia iberică la şase luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Diego Costa, şase luni cu suspendare pentru evaziune fiscală

Însă, la fel ca şi în cazul altor fotbalişti din La Liga, nici Diego Costa nu va sta nici o zi în spatele gratiilor, sentinţa fiind una cu suspendare. Ceea ce înseamnă însă că o nouă abatere nu va mai fi tolerată şi se va lua în calcul şi pedeapsa neefectuată.

ADVERTISEMENT

Diego Costa a fost condamnat la şase luni de închisoare după ce s-a recunoscut vinovat pentru acuzaţia care i-a adus-o fiscul spaniol, cel care a declanşat procedura de acţionare în instanţă a jucătorului.

A fraudat statul spaniol cu 1,142 milioane euro

Fotbalistul lui Diego Simeone s-a prezentat joi în faţa unui tribunal din Madrid, declarându-se vinovat pentru un delict fiscal în valoare de 1,142 milioane euro, produs în 2014, când s-a transferat de la Atletico la Chelsea Londra.

ADVERTISEMENT

Diego Costa, care returnase anterior suma care i-a fost imputată, a ajuns la un acord cu procuratura, iar pedeapsa cu închisoarea dictată împotriva sa va fi înlocuită cu o amendă, lucru permis de legile spaniole.

Va mai plăti 550.000 de euro în plus

El va achita în total circa 550.000 de euro, pe lângă suma cu care a prejudiciat fiscul spaniol. Ceea ce înseamnă un total de 1,6 milioane euro care vor fi recuperate de către fiscul spaniol.

ADVERTISEMENT

Atacantul spaniol a revenit de la Chelsea la Atletico Madrid în 2017, pentru suma de 55 milioane euro. El a contribuit la succesul echipei londoneze cu Antonio Conte pe bancă, dar în mod neaşteptat acesta l-a anunţat printr-un SMS că nu mai are nevoie de serviciile sale.

Cristiano Ronaldo a plătit o sumă record

Diego Costa este doar unul dintre numele de jucători din La Liga care este nevoit să cunoască rigorile legilor spaniole pentru infracţiunea de evaziune fiscală.

ADVERTISEMENT

Înaintea sa cel mai răsunător proces l-a avut Cristiano Ronaldo, care a trebuit în final, pentru a evita închisoarea, să achite fabuloasa sumă de 19 milioane euro, dar a primit şi doi ani de închisoare cu suspendare. Lionel Messi a avut mai puţin de achitat, doar cinci milioane, argentinianul Barcelonei făcând acesta lucru fără alte comentarii.

ADVERTISEMENT