Sport

Fiica lui Diego Maradona nu a fost lăsată pe stadionul din Napoli. Voia să filmeze un documentar dedicat tatălui său

Dalma Maradona pregătește un documentar în memoria tatălui său, dar întâmpină câteva probleme. Napoli nu îi permite să filmeze pe stadionul care poartă numele lui „El Pibe D’oro”
10.12.2021 | 23:09
Fiica lui Diego Maradona nu a fost lasata pe stadionul din Napoli Voia sa filmeze un documentar dedicat tatalui sau
Dalma Maradona nu a putut filma pe stadionul lui Napoli pentru documentarul dedicat tatălui său. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

La un an de când Diego Maradona s-a stins din viață, uneia dintre fiicele sale i-a venit ideea să-i cinstească memoria printr-un documentar special, numit „La hija de Dios”, dar procesul de producție se dovedește mult mai dificil decât și-a închipuit. Motivul? Napoli nu i-a permis să filmeze câteva cadre pe stadionul care, culmea, a luat între timp numele legendarului fotbalist argentinian. Și nu este singura veste proastă.

Chiar dacă s-a arătat încântat de acest proiect, starul Lorenzo Insigne va trebui la rândul său să refuze propunerea. „Napoli nu a fost de acord”, a dezvăluit Dalma Maradona, într-un interviu acordat recent.

ADVERTISEMENT

„El Pibe D’oro” a petrecut nu mai puțin de șapte sezoane în tricoul echipei napoletane (în perioada 1984-1991) şi a cucerit cinci trofee. În urma decesului său, s-a luat decizia ca stadionul – numit până atunci „San Paulo” – să-i poarte numele.

Fiica lui Diego Maradona voia să filmeze câteva cadre pe stadionul din Napoli, dar nu i-a fost permis accesul

Iubesc Napoli, simt că pasiunea pentru tatăl meu este mult dincolo de sfera fotbalului şi de aceea am sentimente multe pentru fanii echipei Napoli. Napoli este ultima etapă a călătoriei mele.

ADVERTISEMENT

Prin intermediul unei case de producţie locale am cerut autorizaţia necesară pentru a filma la stadion, dar Napoli a răspuns ‘nu’. Nu mi-a venit să cred, aşa că le-am cerut să încerce din nou. Nimic.

Au dat răspunsul într-un mail succint, fără explicaţii sau motive. Ştiu că lui Lorenzo i-ar plăcea să participe la documentar, pentru că tatăl meu a fost atât de important pentru el încât îl are tatuat pe corpul său, dar a spus că nu poate să fie filmat fără acceptul clubului, iar Napoli nu a fost de acord”, a dezvăluit Dalma Maradona pentru Gazetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

Dornică să-și ducă proiectul la bun sfârșit, aceasta a luat legătura cu președintele lui Napoli, Aurelio De Laurentiis, dar tot nu a avut sorți de izbândă. „Mesajul a fost citit, dar încă nu am primit răspuns”, a mai spus, vizibil dezamăgită, fiica lui Diego Armando Maradona.

Amazon a lansat deja un documentar despre viața legendarului fotbalist argentinian

În așteptarea producției puse la cale de Dalma, fanii lui „El Pibe D’oro” îi pot descoperi fascinanta și tumultoasa poveste de viață grație documentarului lansat recent de Amazon. Intitulat sugestiv „Maradona: Blessed Dream”, acesta își propune să prezinte atât copilăria din Buenos Aires, cu primii pași în fotbal, cât și momentele de neuitat din 1986, când i-a adus Argentinei mult râvnitul titlu mondial.

ADVERTISEMENT

Alături de Nicolas Goldschmidt, actorul care dă viață legendei, din distribuție fac parte o mulțime de staruri ale cinematografiei sud-americane, precum Nazareno Casero, Juan Palomino sau Julieta Cardinali. Filmările au avut loc atât în Argentina, cât și în destinații din Spania, Italia, Uruguay și Mexic.

De-a lungul carierei, Maradona a evoluat pentru Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell’s (1993-1994), a marcat 312 goluri și a înregistrat 91 de selecții în naționala Argentinei. Toate, culminate cu trofeul Cupei Mondiale, cucerit în 1986.

Acesta s-a stins din viață pe 25 noiembrie 2020, în urma unui stop cardio-respirator suferit în locuința sa din Tigre. Doar ce fusese supus unei intervenții chirurgicale de îndepărtare a hematomului subdural localizat la nivelul creierului.

ADVERTISEMENT