Fotbal international

Diego Maradona porneşte revoluţia împotriva cluburilor care au micşorat salariile: “Pentru ei este pandemie mereu”

04.04.2020 | 20:22
Diego Maradona porneste revolutia impotriva cluburilor care au micsorat salariile Pentru ei este pandemie mereu
ADVERTISEMENT

Diego Maradona a criticat în termeni duri cluburile care au decis să micşoreze salariile fotbaliştilor în timpul pandemiei de coronavirus. După ce fotbalul mondial a fost blocat, multe echipe au decis să umble la bani pentru a scăpa de criza economică.

Diego Maradona, acuze dure pentru cluburile care au micşorat salariile

Antrenor la Gimnasia de La Plata, Diego Maradona a lansat acuze dure la adresa cluburilor care au micşorat salariile fotbaliştilor în această perioadă. Fostul mare fotbalist argentinian susţine că multe echipe au găsit scuza perfectă şi au dat vina pe pandemia de coronavirus ca să taie din bani.

ADVERTISEMENT

“Sunt unii jucători care nici nu ar mai trebui plătiți, se pot descurca foarte bine și fără să mai primească vreun ban, știm cu toții foarte bine asta. Dar sunt și fotbaliști care nu pot juca pe gratis, cluburile trebuie să îi plătească.

Totuși, sunt unele cluburi care joacă toată această situație foarte prost, profită de acest moment pentru a nu-și plăti jucătorii. I-au tratat ca pe niște sclavi ani de zile. Se pare că pentru unele cluburi este pandemie mereu.

ADVERTISEMENT

E scuza perfectă pentru a nu le da banii care li se cuvin, dar sportivii trebuie să și mănânce. Sunt unii jucători care nu câștigă destul pentru a-și pune bani deoparte și pentru a avea un buget de rezervă când o astfel de situație se ivește”, a declarat Diego Maradona.

Gigi Becali a tăiat 50% din salariile fotbaliştilor de la FCSB

Gigi Becali a fost printre primii din Casa Pariurilor Liga 1 care au decis să umble la salariile fotbaliştilor. Aproape toţi jucătorii de la FCSB vor avea salariile micşorate cu 50% în perioada stării de urgenţă. Din lotul lui Bogdan Vintilă, şase fotbalişti au fost băgaţi în şomaj tehnic.

ADVERTISEMENT

Cristi Bălgrădean, Alexandru Stan, Adi Popa, Marko Momcilovic, Harlem Gnohere şi Bogdan Planic sunt fotbaliştii care au fost trimişi în şomaj tehnic. Despre ultimul, FANATIK a anunţat în exclusivitate că nu a fost de acord cu micşorarea salariului.

“Toată lumea, salariul la jumătate. Fotbalistul nu este și el om? Poate să stea și cu 7000 de euro, ce, poate doar cu 15.000? Nu există nicio negociere, jumate din salariu și punct.

ADVERTISEMENT

Ca politică generală, nu doar la mine. La mine sunt salarii de la 10.000 în sus. Deci, ai mei, o să câștige minim 5.000. Dacă ai 15.000, o să iei 7.000″, spunea recent Gigi Becali.

ADVERTISEMENT