Fotbal international

Diego Maradona, sfat uluitor pentru Lionel Messi! ”Renunță”

01.10.2018 | 08:27
Diego Maradona l-a sfătuit pe Lionel Messi să se retragă din naționala Argentinei

Fostul mare internațional argentinian Diego Armando Maradona i-a dat un sfat uluitor conaționalului său Lionel Messi. Căpitanul ”pumelor” în triumful de la Campionatul Mondial din 1986 i-a transmis fotbalistului de la FC Barcelona că cea mai bună variantă ar fi să renunțe la echipa națională.

”L-aș sfătui pe Messi să nu mai vină la națională. În fotbalul argentinian totul este din vina lui, chiar și o înfrângere a selecționatei Under-15. Dacă Racing bate pe Boca este doar din vina lui Messi. Întotdeauna este vina lui. Eu unul m-am săturat. Este timpul pentru el să se relaxeze și să vadă dacă altcineva poate să-și asume responsabilitatea”, a declarat Maradona într-un interviu acordat cotidianului argentinian Clarin.

Diego Maradona, sfat pentru Lionel Messi: ”Să vorbească”

”După Campionatul Mondial aș fi vrut să vorbească și să ne trimită pe toți la… Nu e vina lui că nu e campion mondial. E adevărat că ne-am pus toate speranțele în el, dar nu tot timpul câștigi. Uite, în Foruma 1 Vettel are un motor excelent, dar câștigă Hamilton. Astăzi, echipa națională nu mă inspiră deloc. Ne-am pierdut pasiunea”, a mai spus Diego Maradona, care l-a sfătuit pe Lionel Messi să se retragă de la națională.

Lionel Messi dezamăgit după eliminarea Argentinei de la Campionatul Mondial din 2018
Lionel Messi dezamăgit după eliminarea Argentinei de la Campionatul Mondial din 2018

Marele fotbalist argentinian a vorbit și despre numirea lui Lionel Scaloni în funcția de selecționer: ”Este un băiat grozav, dar nu se poate ocupa de națională. Cum să dăm echipa Argentinei pe mâna lui Scaloni. Suntem cu toții nebuni? El spune că e pregătit, dar nu l-am văzut niciodată să dea un gol pentru Argentina. Cu tot respectul, dar nu e pentru această funcție”.

Întrebat de ce crede că antrenori celebri precum Diego Simeone, Mauricio Pochettino sau Marcelo Gallardo refuză să vină la echipa națională, Maradona a răspuns: ”Și-au făcut un nume în lumea fotbalului și nu pot veni să promită ceva ce știu că nu pot face. În acest moment federația nu mai are opțiuni”.

Lionel Messi nu a mai jucat în echipa națională a Argentinei după eliminarea din optimile de finală ale Campionatului Mondial din Rusia. El nu a fost convocat pentru meciurile amicale din luna septembrie, cu Guatemala și Columbia.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri