Fotbal international

Diego Maradona și cadoul perfect la 60 de ani! Ce spune de Messi și Ronaldo

27.10.2020 | 10:12
Diego Maradona si cadoul perfect la 60 de ani Ce spune de Messi si Ronaldo
ADVERTISEMENT

Fostul mare fotbalist Diego Maradona va împlini, vineri, 30 octombrie, vârsta de 60 de ani și a dezvăluit ce cadou și-ar dori.

Superstarul argentinian a acordat cu această ocazie un interviu pentru France Football, care va fi publicat integral chiar în ziua aniversării.

ADVERTISEMENT

Considerați cei mai mari jucători ai tuturor timpurilor, Pele și Maradona își sărbătoresc în luna octombrie a acestui an vârste rotunde, iar în numărul 715 al revistei FANATIK poți citi un supliment cu cei doi ”zei ai fotbalului”.

Ce cadou își dorește Diego Maradona la 60 de ani

Întrebat de reporterii celebrei reviste franceze ce cadou și-ar dori la împlinirea a 60 de ani, Diego Maradona a bufnit în râs și a dat un răspuns tipic pentru el: ”Visez să înscriu încă un gol în poarta Angliei, de această dată cu mâna dreaptă!”

ADVERTISEMENT

Maradona a făcut referire la celebrul gol marcat cu mâna stângă în meciul Argentina – Anglia (scor 2-1), din sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 1986. El a deschis scorul în minutul 55, când a reluat în plasă, cu mâna, exact înainte ca portarul Angliei, Peter Shilton, să boxeze mingea. ”Puţin cu capul, puţin cu mâna lui Dumnezeu”, a fost răspunsul oferit de starul argentinian când a fost întrebat, după meci, cum a marcat primul gol.

În interviul acordat, starul argentinian a vorbit și de cei mai în vogă fotbaliști ai momentului, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo. ”Pentru mine ei sunt cu mult în fața celorlalți. Nu văd pe nimeni care să se apropie de ei. Niciunul dintre ceilalți nu realizează nici măcar jumătate din ceea ce fac ei”, a declarat ”El Pibe D’Oro”.

ADVERTISEMENT

Maradona a mai povestit cum a fost păcălit de președintele lui Napoli, Corrado Ferlaino, care nu l-a lăsat să se transfere la Olympique Marseille. ”Conducătorii francezilor m-au contactat și mi-au oferit un salariu dublu. Pe vremea aceea jucam la Napoli și președintele mi-a spus că, dacă vom câștiga Cupa UEFA (n.r. – lucru care s-a și întâmplat) mă va lăsa să plec”, a spus argentinianul.

”Bernard Tapie și Michel Hidalgo au venit să mă vadă în Italia, la Milano, pentru a-mi face o propunere și pentru a discuta totul împreună. Odată ce m-am întors la Napoli i-am spus lui Ferlaino: ‘Mulțumesc pentru toți acești ani frumoși, plec’. În acel moment, el a început să facă pe prostul, ca și cum nu ar fi înțeles, și a dat înapoi. Sfârșitul poveștii”, a rememorat Maradona.

ADVERTISEMENT

Ceea ce înseamnă Maradona în ziua de azi poate fi considerat o nebunie, dacă ne gândim la primul moment în care numele său a fost pentru prima oară pe buzele argentinienilor, la un meci de copii, iar jurnaliștii i-au greșit numele și au scris despre ”Caradona”.

ADVERTISEMENT