Fotbal international

Diego Maradona și mișcările sale celebre pe melodia ”Live is Life” din 1990. Video

25.11.2020 | 20:45
Diego Maradona si miscarile sale celebre pe melodia Live is Life din 1990 Video
Diego Maradona și mișcările sale celebre pe melodia ”Live is Life” din 1990. Sursa foto: Captură Youtube
ADVERTISEMENT

În 1990, pe parcursul încălzirii de dinaintea unui meci jucat între Napoli și Bayern Munchen, Diego Maradona a dansat pe acordurile melodiei „Live is Life”, iar imaginile încă fac senzație pe internet.

Melodia aparție trupei austriece Opus și a căpătat un salt formidabil în notorietate după ce Maradona a fost filmat dansând pe ritmurile ei în timpul unui antrenament de încălzire.

ADVERTISEMENT

El Pibe D’Oro s-a stins din viață la 60 de ani, iar imaginile în care dansează îl prezintă așa cum era ca om: plin de viață, vesel și mereu cu zâmbetul pe buze.

Diego Maradona și mișcările sale celebre pe melodia ”Live is Life”. Scene antologice

În data de 19 aprilie 1989 apăreau imagini care aveau să intre în antologia fotbalului mondial. Considerat de mulți fani ai fotbalului drept cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, Diego Maradona se încălzea într-o manieră deloc convențională pentru duelul din semifinalele Cupei UEFA, dintre Bayern Munchen și Napoli.

ADVERTISEMENT

Fotbalist al italienilor, în tricoul cărora a scris istorie și pentru care încă este o legendă despre care se spune că nu va putea fi vreodată egalată, Maradona nu dădea semne că ar fi emoționat înaintea unui moment atât de important, ci se pregătea relaxat și vesel pentru partidă. Piesa „Live is life” este cântată de formația austriacă Opus.

Meciul a reprezentat returul semi-finalei, după ce în tur Napoli câștigase cu 2-0. Duelul din Germania s-a terminat 2-2, italienii au ajuns în finală și au reușit în cele din urmă să câștige trofeul. Maradona a marcat golul prin care Napoli a deschis scorul în manșa întâi ultimul act, disputat în fața lui Stuttgart. Scorul general al finalei a fost 5-4 pentru italieni.

ADVERTISEMENT

El Pibe D’Oro a murit la 60 de ani

Considerat de foarte mulți iubitori ai sportului cu balonul rotund drept cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, Diego Maradona s-a stins din viață la doar 60 de ani, după ce a suferit un stop cardiovascular.

Fostul mare fotbalist al Argentinei și al lui Napoli fusese internat și operat pentru un cheag de sânge la nivelul creierului în urmă cu mai puțin de o lună. Medicii consideraseră, însă, că situația sa este una bună și îi permiseseră să continue refacerea la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Din păcate, după doar 13 zile de la externarea din spital, Maradona a încetat din viață. Anunțul morții sale a bulversat lumea fotbalului și a provocat tristețea tuturor celor pasionați de fenomen.

ADVERTISEMENT