Sport

Special. Dezvăluirile unui jucător de Top 30 ATP: “Mama vindea brăţări la turnee!”

Vine după cel mai bun sezon al carierei şi rememorează într-un interviu acordat unei publicaţii argentiniene chinurile prin care a trecut din punct de vedere financiar.
03.12.2017 | 19:23
Special Dezvaluirile unui jucator de Top 30 ATP Mama vindea bratari la turnee
ADVERTISEMENT

Tenisul este unul dintre cele mai costisitoare sporturi, iar lipsa sponsorilor poate influenţa în mod decisiv cariera unui  jucător, mai ales în perioada junioratului. Costurile sunt enorme, iar suportul financiar nu poate veni în toate cazurile din partea familiei, mai ales în cazul sportivilor din zone ale lumii mai puţin bogate. Este o meteahnă a tenisului românesc despre care s-a tot vorbit în ultimii ani, dar iată că putem întâlni probleme de genul şi în alte regiuni. 

Diego Schwartzman este cel mai scund membru al Top 50 ATP şi la doar 1.70, performanţele sale din 2017 sunt cu atât mai impresionante. Sfertul de finală de la US Open a încununat un sezon extraordinar pentru cel supranumit “El Peque”, dar drumul nu a fost nici pe departe uşor. Argentinianul a declarat într-un interviu acordat unei publicaţii argentiniene cât de dificil a fost pentru el din punct de vedere financiar până în momentul în care a început să se autofinanţeze din tenis şi prin ce întâmplări a trecut alături de familia sa, pe când era junior.

ADVERTISEMENT

Diego Schwartzman: “Eram o familie medie, fără avere, fără stabilitate”

Amintindu-şi începuturile în tenis, Diego rememorează :”Eram o familie de clasă medie, fără avere, fără mare stabilitate din punct de vedere financiar. Ai mei au muncit foarte mult pentru ca eu şi fraţii mei să o putem duce bine şi să mergem înainte de fiecare dată. Atunci când călătoream în turnee, mama vindea brăţări pentru a strânge bani în vederea turneelor mele următoare. A fost o perioadă grea, însă astfel am învăţat că trebuie să muncesc din greu pentru a deveni din ce în ce mai bun.

Până acum, argentinianul a amuculat aproape 3 milioane de dolari doar din premii în circuitul ATP, iar acele vremuri par foarte departe. Este însă un foarte bun indicator pentru a putea realiza nivelul de sacrificii pe care îl fac familiile în căutarea îndeplinirii visului de a-şi duce copiii mai departe în sport. Iar cazul lui Schwartzman nu este singurul, este doar poate cel mai fericit. 

ADVERTISEMENT

 


Tags: