Fotbal international

Diego Simeone a semnat un nou contract pe o sumă colosală! Câți bani încasează antrenorul lui Atletico Madrid

14.02.2019 | 20:03
Diego Simeone a semnat un nou contract pe o suma colosala Cati bani incaseaza antrenorul lui Atletico Madrid
ADVERTISEMENT

Atletico Madrid a anunțat prin intermediul site-ului oficial prelungirea contractului lui Diego Simeone până în 2022. Argentinianul devine astfel al doilea cel mai bine plătit manager din lume, cu un salariu anual de 22 de milioane de euro.

Doar Guardiola, managerul lui Manchester City îl depășește, cu 23 de milioane de euro.

Diego Simeone a semnat un nou contract pe o sumă colosală

Simeone este totodată unul dintre cei mai longevivi antrenori din Europa, fiind numit în funcția de antrenor al lui Atletico în urmă cu opt ani!

ADVERTISEMENT

Recordul incredibil stabilit ca antrenor

Diego Simeone are un record incredibil pe banca lui Atletico Madrid. Astfel, dintr-un total de 412 meciuri jucate, acesta a terminat fără gol primit nu mai puțin de 216 meciuri. Este un bilanț de peste 50% într-o eră în care în fotbalul profesionist se marchează pe bandă rulantă.

Datorită unei apărări de excepție. Atletico Madrid a reușit să câștige șapte trofee, iar cel mai important dintre ele a fost titlul național luat în sezonul 2013/14, atunci când nimeni nu-i dădea nicio șansă.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru fanii lui Atletico, aceștia nu și-au îndeplinit și marele vis: câștigarea Ligii Campionilor. Au fost foarte aproape în două rânduri, în 2014 și în 2016, când Atletico a pierdut de fiecare dată în finală.

Simone s-a revanșat totuși la nivel european în Europa League, competiție pe care Atletico a cucerit-o de două ori.

ADVERTISEMENT

Diego Simeone nu este doar un antrenor important pentru Atletico, ci și un fost jucător de legendă. A stat cinci ani pe Vicente Calderon din postura de fotbalist, cucerind un titlu național și o Cupă a Spaniei.

Atletico a pierdut recent derby-ul cu Real Madrid, scor 1-3, căzând pe locul 3 în campionat. Atletico se duelează în optimile de finală din Champions League cu Juventus, iar prima manșă are loc săptămâna viitoare pe Wanda Metropolitano. Torinezii pornesc drept favoriți la calificare.

ADVERTISEMENT