Fotbal international

Diego Simeone, creația lui Mircea Lucescu! ”De acum 30 de ani știam că va deveni un mare antrenor”

20.02.2019 | 19:10
Diego Simeone creatia lui Mircea Lucescu De acum 30 de ani stiam ca va deveni un mare antrenor

Tehnicianul echipei Atletico Madrid, Diego Simeone, a debutat ca jucător în fotbalul european sub comanda lui Mircea Lucescu la Pisa și se poate spune că este creația antrenorului român. Fostul selecționer al naționalei Turciei a dezvăluit că a fost impresionat din primele momente de capacitatea argentinianului de a acumula informații.

”Avea doar 20 de ani când a venit la Pisa și din punct de vedere tehnic nu era un fenomen. Dar el știa să analizeze excelent jocul și compensa lipsa calității cu inteligență. Acoperea bine terenul și le dădea instrucțiuni chiar și celor mai în vârstă. Atunci mi-am spus că va deveni un mare antrenor”, a declarat tehnicianul român într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport.

Diego Simeone, creația lui Mircea Lucescu: ”Este un antrenor care știe să scoată totul”

”Atletico a câștigat mult în mandatul lui Simeone și continuă să câștige. Poate un singur lucru ar fi putut face mai bine: să ofere mai mult spațiu tinerilor, dar să nu uităm că el trebuie să se bată la vârf cu Real și Barcelona. Este un antrenor care știe să scoată totul de la fiecare fotbalist și le imprimă jucătorilor spiritul său de luptă”, a mai spus Mircea Lucescu despre creația sa, Diego Simeone.

Mircea Lucescu îi dă indicații lui Diego Simeone la un meci jucat de Pisa în sezonul 1990-1991
Mircea Lucescu îi dă indicații lui Diego Simeone la un meci jucat de Pisa în sezonul 1990-1991

Tehnicianul român crede că Juventus va ajunge în finala Champions League: ”Eu cred că Juventus o va elimina pe Atletico. Sunt de trei ani în aceeași formulă și cred că anul acesta sunt foarte aproape de a-și atinge obiectivul: câștigarea Champions League. În plus, îl au și pe Ronaldo. Deci cred că vor fi în finală. Avansul pe care îl au în Serie A îi ajută să se concentreze mai mult pe Champions League. Nu va fi ușor cu Atletico, pentru că spaniolii știu să închidă bine jocul”.

Lucescu vede o finală Juvenmtus – Manchester City

”Dubla dintre cele două va fi decisă de lupta la mijlocul terenului. Atletico joacă foarte mult pe contraatac, știe să pună presiune la mijlocul terenului și sunt extrem de relaxați pe faza ofensivă. Dar cred că Juventus este mai puternică la mijloc și se va califica. În acest sezon văd o finală Juventus – Manchester City. Guardiola este în al treilea sezon la City, are un lot bun și își dorește trofeul. În semifinale le mai mvăd pe Barcelona și Real Madrid”, a încheiat Mircea Lucescu.

Partida Atletico – Juventus, din prima manșă a optimilor de finală ale Champions League, se va disputa miercuri, de la ora 22:00, și va fi transmis în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK. Italienii vin în capitala Spaniei fără Sami Khedira, care a suferit o intervenție după ce i s-au descoperit probleme la inimă. La întâlnirea de pe Wanda Metropolitano, Cristiano Ronaldo va fi susținut de Rafael Nadal și Enrique Iglesias.