Fotbal international

Diego Simeone își refuză fiul! ”Pe Giovanni nu îl voi semna niciodată”

12.09.2018 | 09:56
Diego Simeone isi refuza fiul Pe Giovanni nu il voi semna niciodata

Antrenorul echipei Atletico Madrid, Diego Simeone l-a refuzat pe fiul său Giovanni, deși presa internațională a scris că atacantul formației AC Fiorentina ar putea ajunge cât de curând sub comanda tatălui său. Însă, tehnicianul argentinian a negat această informație.

Giovanni Simeone, în vârstă de 23 de ani, și-a făcut junioratul la River Plate, iar între anii 2013 și 2016 a jucat pentru echipa de seniori a clubului argentinian, cu excepția unui sezon când a fost împrumutat la Banfield. În vara lui 2016, tânărul atacant a fost cumpărat de formația italiană Genoa pentru trei milioane de euro, iar un an mai tâziu a fost cedat la AC Fiorentina.

Diego Simeone refuză să-și transfere fiul la Atletico: ”Poate să vină după ce plec eu”

Deși un transfer al tânărului atacant argentinian la Atletico Madrid ar fi văzut cu ochi buni de toată lumea, Diego Simeone refuză să-și aducă fiul în capitala Spaniei: ”Fiul meu are totul pentru a juca la echipa antrenată de mine, dar nu îl voi semna niciodată. Ar fi dificil pentru el, pentru mine, pentru relaţia noastră. Se descurcă minunat acum, poate într-o zi când nu voi mai fi la Atletico, poate el o să vină”.

Giovanni Simeone bucurându-se după un gol marcat pentru AC Fiorentina
Giovanni Simeone bucurându-se după un gol marcat pentru AC Fiorentina

În urmă cu câteva zile, Giovanni Simeone a debutat cu gol în echipa națională a Argentinei la meciul amical disputat săptămâna trecută la Los Angeles împotriva reprezentativi Guatemalei. Imediat după meci, el s-a destăinuit în faţa camerelor de luat vederi cât de mult a aşteptat acest moment şi cât l-a pregătit stând de vorbă cu tatăl său pe această temă: “Am avut multe conversaţii cu tata despre ziua în care va veni momentul debutului meu în echipa naţională a Argentinei. Tata era puţin furios că am 23 de ani şi evenimentul nu avusese încă loc, dar acum i-a trecut şi mi-a povestit că a învăţat pe dinafară faza golului, tot traiectul acţiunii şi m-a felicitat, dar spune că ăsta trebuie să fie doar începutul a cât mai multor goluri pentru Argentina. Tata nu a jucat atacant, nu i-a plăcut, mie însă îmi place golul, să trăiesc momentul acela maxim de bucurie când văd mingea în plasă trimisă de mine”.

Atletico a reușit să-l păstreze pe Antoine Griezmann

La sfârșitul lunii iulie, presa internațională a scris că Diego Simeone ar vrea să-l aducă pe fiul său la Atletico Madrid și că ar fi făcut Fiorentinei o ofertă de 40 de milioane de euro. Însă, gruparea italiană ar fi refuzat propunerea, considerând că tânărul internațional argentinian ar valora cu mult mai mult.

Atletico a reuşit o campanie fantastică de achiziţii în această vară, însă cea mai importantă veste a fost faptul că starul echipei, campionul mondial, francezul Antoine Griezmann, a decis să continue la Madrid, cu un salariu record pentru istoria clubului, de 20 milioane euro pe an. În această vară pe stadionul Wanda Metropolitano au mai venit portarul Adan, dar şi mijlocaşi de foarte bună valoare: Thomas Lemar, Rodri şi Gelson Martins.