Fotbal international

Diego Simeone rămâne cel mai bine plătit antrenor din lume. Pep Guardiola și Jurgen Klopp sunt la 2 milioane de euro în spatele argentinianului

07.02.2020 | 15:36
Diego Simeone ramane cel mai bine platit antrenor din lume Pep Guardiola si Jurgen Klopp sunt la 2 milioane de euro in spatele argentinianului
ADVERTISEMENT

Publicația franceză L‘Equipe a alcătuit un top al celor mai bine plătiți antrenori din lume. Diego Simeone, „magicianul” de pe banca lui Atletico Madrid, se laudă cu statutul de cel mai bine plătit tehnician, câștigând impresionanta sumă de 3.6 milioane de euro lunar.

Guardiola, Klopp, Mourinho sau Zidane sunt cu mult în spatele argentinianului. Asta, în condițiile în care toți antrenează super echipe cu bugete de ordinul sutelor de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Diego Simeone, cel mai bine plătit antrenor din lume: 3.6 milioane de euro lunar

Francezii au remarcat cum Simeone câștigă în fiecare lună cu aproape 1.5 milioane de euro mai mult decât Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, dar și cu 2 milioane mai mult față de Zinedine Zidane, antrenorul lui Real Madrid.

Jose Mourinho (Tottenham – 1.46 milioane de euro lunar) și Jurgen Klopp (Liverpool – 1.46 milioane de euro lunar) completează topul celor mai bine plătiți cinci antrenori din lume.

ADVERTISEMENT

Surprinzător, antrenorul Barcelonei Quique Setien câștigă doar 500.000 de euro pe lună. Comparativ, fostul antrenor al Barcelonei , Ernesto Valverde, câștiga anul trecut 1.98 milioane de euro pe lună.

În ciuda faptului că rămâne cel mai bine plătit antrenor din lume, Simeone se află în acest moment la 13 puncte de liderul Real Madrid, iar fanii lui Atletico speră că echipa lor va prinde măcar un loc care să o califice în Champions League.

ADVERTISEMENT
  • Cei mai bine plătiți antrenori din lume:
    Simeone (Atletico Madrid): 3.6 milioane de euro pe lună
    Guardiola (Manchester City): 1.94 milioane de euro
    Mourinho (Tottenham): 1.46 milioane de euro
    Klopp (Liverpool): 1.46 milioane de euro
    Zidane (Real Madrid): 1.4 milioane de euro
    Antonio Conte (AC Milan): 1.38 milioane de euro

Antrenorii rămân în umbra vedetelor Messi și Ronaldo

Cu toate că antrenorii din topul prezentat de L‘Equipe au salarii care ar face invidios orice om, sumele câștigate de aceștia nu se apropie de salariile super star-urilor Leo Messi și Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Vedeta Barcelonei rămâne cel mai bine plătit jucător din lume, cu un salariu de 8.3 milioane de euro lunar, urmat de Cristiano Ronaldo, vedeta lui Juventus, care se laudă cu un venit de 4.5 milioane de euro lunar.

Neymar (PSG) – 3 milioane de euro lunar, Griezman (Barcelona) – 3 milioane de euro lunar) și Suarez (Barcelona) – 3 milioane de euro lunar completează TOP 5 al celor mai bine plătiți fotbaliști din lume. Mbappe, copilul minune al francezilor de la PSG câștigă doar 1.9 milioane de euro pe lună.

ADVERTISEMENT