Fotbal international

Diego Simeone se întoarce pe Arena Națională! Primul mare succes ca antrenor, la București

23.02.2021 | 00:00
Diego Simeone se intoarce pe Arena Nationala Primul mare succes ca antrenor la Bucuresti
ADVERTISEMENT

Atletico Madrid și Chelsea joacă primul meci de Champions League de pe Arena Națională după o pauză de 8 ani. Diego Simeone se întoarce pe stadionul pe care a obținut primul mare succes ca antrenor. 

Pe data de 23 decembrie 2011, Diego Simeone a semnat cu Atletico Madrid, la 41 de ani. După un început de sezon dificil, Atletico s-a redresat sub conducerea tânărului antrenor. Peste doar câteva luni, Atletico Madrid juca finala Europa League împotriva lui Athletic Bilbao, la București.

ADVERTISEMENT

Diego Simeone se întoarce pe Arena Națională! A câștigat Europa League la București

Mii de fani spanioli au invadat Bucureștiul pentru finala europeană. Toată lumea prevedea un meci echilibrat între cele două reprize din Primera Division, însă avea să fie un recital dat de echipa lui Diego Simeone.

Atletico Madrid s-a impus fără emoții cu 3-0 în fața lui Bilbao pe Arena Națională grație golurilor marcate de Falcao (7, 34) și Diego (84). A fost momentul în care Diego Simeone a început seria trofeelor alături de echipa spaniolă.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO REZUMATUL FINALEI: 

Champions League, marele obiectiv al lui Simeone! A pierdut două finale cu Real Madrid

În anii următori, cu Simeone pe bancă, Atletico Madrid a câștigat Supercupa Europei (2012 și 2018), Cupa Regelui (2013), Primera Division (2014), Supercupa Spaniei (2014) și încă o dată Europa League (2018).

Singurul trofeu major care îi lipsește lui Diego Simeone la Atletico Madrid este UEFA Champions League. Și Atletico a fost de două ori la un pas de trofeu. A jucat finala din 2014 și 2016, însă de fiecare dată a pierdut în fața lui Real Madrid.

ADVERTISEMENT

În 2014, Sergio Ramos a egalat după minutul 90 și Real Madrid a câștigat cu 4-1 după alte trei goluri marcate în prelungiri de Bale, Marcelo și Cristiano Ronaldo. Peste doi ani, finala s-a decis la penalty-uri, același Cristiano Ronaldo reușind să înscrie golul decisiv.

Un nou succes european pentru Atletico trece prin București?

Pe 23 februarie, Diego Simeone se întoarce “la locul faptei”, locul în care a obținut primul mare succes ca antrenor. Atletico Madrid joacă manșa tur a confruntării cu Chelsea din optimile Champions League la București din cauza interdicțiilor COVID-19 de pe teritoriul Spaniei.

ADVERTISEMENT

Și pentru antrenorul argentinian drumul spre un nou succes european poate trece tot pe la București. Obiectivul este câștigarea Champions League, iar în acest an liderul din Primera Division are o nouă șansă la trofeu.

Atletico Madrid – Chelsea, din turul optimilor UEFA Champions League se dispută marți, de la ora 22:00 pe Arena Națională din București. Returul se va disputa peste două săptămâni pe Stamford Bridge.

  • 2012 este anul în care Simeone a câștigat Europa League pe Arena Națională
  • 7 trofee a câștigat argentinianul cu Atletico Madrid
ADVERTISEMENT