Fotbal international

Diego Simeone vrea ca Atletico Madrid – Chelsea să se joace la București! Motivul antrenorului spaniol

09.02.2021 | 10:15
Diego Simeone vrea ca Atletico Madrid  Chelsea sa se joace la Bucuresti Motivul antrenorului spaniol
ADVERTISEMENT

Antrenorul liderului din La Liga, Diego Simeone, face lobby pentru ca meciul Atletico Madrid – Chelsea să se joace la București. Arena Naţională îi poartă noroc argentinianului.

Oficialii clubului din Madrid s-au întâlnit, luni, cu reprezentanții UEFA pentru a discuta detaliile organizatorice ale partidei din optimile de finală ale Ligii Campionilor, cu Chelsea.

ADVERTISEMENT

Londonezii au interdicție să călătorească în Spania, din cauza noii tulpini de coronavirus descoperită în Marea Britanie.

La București, Atletico Madrid a cucerit un trofeu european

Diego Simeone, declarat recent cel mai bun antrenor din lume în ultimii 10 ani, are motive întemeiate să insiste pentru organizarea partidei cu Chelsea la București. În 2012, pe Arena Națională, madrilenii au cucerit trofeul UEFA Europa League, după o finală cu Athletic Bilbao, în care Radamel Falcao a marcat o dublă.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții clubului din Madrid sunt obligați să caute un stadion neutru care să găzduiască întâlnirea cu Chelsea, iar variantele înaintate către UEFA sunt Arena Națională și Stadio Comunale Luigi Ferraris, din Genova.

Oficialii lui Atletico insistă ca meciul cu Chelsea să se joace, totuși, pe arena madrilenilor, Wanda Metropolitano, însă acest lucru este aproape imposibil din cauza restricțiilor de călătorie impuse cetățenilor britanici, pe teritoriul Spaniei.

ADVERTISEMENT

Returul tot pe teren neutru?

UEFA nu a decis încă arena pe care se va juca meciul din optimile Ligii Campionilor însă, reprezentanții lui Atletico au solicitat ca în cazul în care partida tur, din 23 februarie, nu se va disputa pe Wanda Metropolitano, atunci și manșa a doua să fie găzduită de o arenă neutră și nu de Stamford Bridge, stadionul londonezilor.

În ultimii ani, cele două echipe s-au întâlnit de patru ori în Liga Campionilor. Ambele formații au obținut câte o victorie, două meciuri încheindu-se la egalitate.

ADVERTISEMENT

În actuala ediție a celei mai importante competiții continentale intercluburi, Atletico a terminat a doua în grupa A, câștigată de campioana en titre, Bayern Munchen, în vreme ce londonezii au câștigat grupa E.

ADVERTISEMENT