Sporturi

Dieta campionului de la Wimbledon 2018, Novak Djokovic: “Niciun alt fel de carne”

25.07.2018 | 17:19
Dieta campionului de la Wimbledon 2018 Novak Djokovic Niciun alt fel de carne

Dieta campionului de la Wimbledon 2018, Novak Djokovic. Antrenorul lui Novak Djokovic, Marian Vajda, a dezvăluit de curând dieta pe care o urmează marele campion sârb.

Dieta campionului de la Wimbledon 2018, Novak Djokovic. După o perioadă în care a fost chinuit de accidentări, sârbul a revenit la cea mai bună formă. A reuşit să se impună în faţa lui Kevin Anderson pentru a-şi adjudeca titlul la Wimbledon, al patrulea său succes pe iarba londoneză. Marian Vajda a dezvăluit dieta pe care o urmează marele campion sârb pentru a se menţine în forma perfectă pentru competiţii.

”Am tras în aceeași direcție și de aceea s-a impus Novak la Wimbledon, ceea ce reprezintă o victorie importantă. Gebhart (trainerul) l-a adus rapid într-o formă fizică impecabilă. Musculatura lui este ideală pentru tenis. Mușchii lui aveau nevoie de forță. Dieta lui e predominant vegetariană, dar avea nevoie și de anumite proteine animale, fără ele nu se poate. El mănâncă doar pește, niciun alt fel de carne”, a declarat Vajda.

Dieta campionului de la Wimbledon 2018, Novak Djokovic

Victoria lui Nole a venit neaşteptat de uşor, în minimum de seturi, scor 6-2, 6-2, 7-6 (3). Cu acest succes, Novak Djokovic îl depăşeşte pe Roy Emerson şi rămâne singur pe poziţia a patra în topul jucătorilor care au câştigat cele mai multe titluri de Grand Slam. Iar sârbul este la un singur titlu de podium, poziţia a treia fiind ocupată de Pete Sampras, cu 14. Pe primul loc este Roger Federer, 20 de titluri majore, iar pe doi este Rafael Nadal, cu 17.

”Sunt foarte recunoscător faţă de toţi cei care m-au susţinut. Ultimii 2 ani nu au fost uşori. Am avut de-a face pentru prima oară cu o accidentare severă, am avut multe momente de dubii şi nu ştiam dacă pot reveni. Ambiţiile mele sunt destul de mari şi poate am lucrat împotriva mea, în special în primele luni de după operaţie, pentru că aşteptările erau atât de mari încât nu am putut înţelege de ce nu pot juca la nivelul cu care sunt obişnuit. Acum este uşor să vorbim. A trebuit să trec peste, dar vreau să le mulţumesc celor care mi-au fost aproape şi au crezut în mine. Dar nu există loc mai bun în lume pentru o revenire. Mereu am visat să ridic acest trofeu când eram copil. Aici e un loc sacru pentru tenis, e ceva special”, a declarat Djokovic.