Dieta cu suc de morcovi: detoxifiere rapidă a organismului

Sucul de morcovi nu este doar o băutură delicioasă, ci şi una extrem de sănătoasă. Despre morcovi, cel mai des se spune că îmbunătăţesc vederea, însă beneficiile lor nu se opresc aici.
14.02.2018 | 00:12
Dieta cu suc de morcovi detoxifiere rapida a organismului
ADVERTISEMENT

Vă ajută să topiţi stratul adipos, contribuie la îmbunătăţirea digestiei, dizolvă formaţiunile canceroase şi are un aport important în menţinerea structurii dinţilor.

Reglează glicemia şi topeşte grăsimea

Sucul de morcovi are un indice glicemic extrem de mic, doar 40 de calorii, iar, datorită conţinutului de carotenoide, acesta reglează nivelul de zahăr din sânge. Astfel, sucul de morcovi vă va da o energie constantă şi va preveni apariţia senzaţiei de foame. Dieta cu suc de morcovi vă ajută să vă detoxifiaţi organismul, să topiţi stratul adipos şi să obţineţi un abdomen plat.

ADVERTISEMENT

Previne bolile de inimă

Bolile cardiovasculare sunt cauzate de o creştere a aglomerărilor de grăsime şi colesterol în vasele de sânge. Astfel, dacă veţi consuma regulat suc de morcovi, vasele de sânge vor fi curăţate de aceste grăsimi, ceea ce înseamnă că veţi avea o inimă sănătoasă. Pentru o vedere deficitară se consumă câte o jumătate de pahar (100 ml) cu suc de morcovi de două ori pe zi, în cure de două săptămâni.

Favorizează lactaţia

Sucul de morcovi este extrem de bogat în minerale, printre care potasiu, zinc, mangan, cupru şi calciu. Potasiul combate retenţia apei în organism şi vă va ajuta să preveniţi apariţia celulitei. De asemenea, femeile care alăptează pot beneficia de proprietăţile sucului de morcovi, deoarece favorizează lactaţia.

ADVERTISEMENT

Dacă aveţi probleme cu digestia, sucul de morcovi este cea mai bună soluţie, deoarece conţine enzime care accelerează descompunerea alimentelor. În plus, această băutură portocalie vă va ajuta să vă detoxifiaţi organismul, în special ficatul.

Împiedică formarea cariilor

Sucul de morcovi este extrem de bogat în compuşi numiţi terpene şi lignine, care previn formarea cariilor, şi vă ajută să aveţi o igienă orală optimă, deoarece anumite ingrediente active pe care le conţine au puterea de a distruge germenii şi bacteriile care se află în cavitatea bucală.

ADVERTISEMENT

Sucul de morcovi este un remediu naturist şi pentru prevenirea cancerului. Betacarotenul din acest suc este transformat în vitamina A în organism, iar studiile arată că această vitamină este un antioxidant extrem de puternic şi poate combate radicalii liberi responsabili pentru declanşarea anumitor tipuri de cancer, printre care cel de piele şi cel de sân.

Acţionează împotriva ridurilor

Bogat în substanţe antioxidante, sucul de morcovi menţine tinereţea pielii şi previne apariţia ridurilor. De asemenea, trebuie să ştiţi că un consum exagerat de suc de morcovi poate produce modificări la nivelul epidermei (carotenemie), adică pielea ar putea căpăta o nuanţă portocalie. De aceea, este bine să consumaţi cu moderaţie suc de morcovi (unu-două pahare pe zi), dar în mod constant. Mai mult, aplicat pe piele timp de 30 de minute, sucul de morcovi întinereşte ţesuturile.

ADVERTISEMENT

Dă strălucire părului uscat

Deficienţa de vitamina A se observă cel mai repede la nivelul părului. Acesta îşi pierde strălucirea şi devine extrem de uscat. Consumaţi suc de morcovi, deoarece vitaminele A şi E din compoziţia lui vor reda supleţea părului dumneavoastră.

Sfat. Pentru suc folosiţi morcovi tineri şi sănătoşi, care au o culoare intensă. Nu curăţaţi morcovii de coajă, spălaţi-i bine de pământ şi periaţi-i sub un jet de apă rece.

Poate dura trei săptămâni

Dieta cu suc de morcovi poate dura trei săptămâni, după care se face o pauză de şapte zile. Două pahare cu suc de morcovi sunt suficiente pe zi. Sucul de morcovi este izvorul cel mai bogat în vitamina A uşor asimilabilă de organism şi conţine cantităţi importante de vitamine: B2, C, E, D, F, şi de minerale: potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier.

Reţete

Deoarece sucul de morcovi este concentrat şi poate avea un gust prea puternic, combinaţi-l şi cu alte ingrediente. Sucurile se consumă imediat după preparare.

Cu broccoli

Ingrediente: 7 morcovi, 250 g broccoli, 2 sfecle roşii mici.

Mod de preparare: toate ingredientele se mixează bine într-un blender, apoi sucul se strecoară. Dacă aveţi un storcător, veţi obţine direct sucul.

Cu roşii

Ingrediente: 7 morcovi, 2-3 roşii, 1 tijă apio, 1 căţel mic de usturoi, puţin ghimbir.

Mod de preparare: toate ingredientele se mixează bine într-un blender sau în storcător.

Cu portocală

Ingrediente: 7 morcovi, sucul de la 1 portocală, apă, gheaţă.

Mod de preparare: toate ingredientele se mixează bine într-un blender sau în storcător.

Cu mere

Ingrediente: 7 morcovi, 3 mere, sucul de la jumătate de lămâie, 1 castravete mediu.

Mod de preparare: toate ingredientele se mixează bine într-un blender sau în storcător.

Cu pere

Ingrediente: 7 morcovi, 1 pară mare, 1 tijă apio, 2 căpăţâni de fenicul.

Mod de preparare: toate ingredientele se mixează bine într-un blender sau în storcător.

ADVERTISEMENT