Fotbal international

Dieta lui Lionel Messi! Ce mănâncă argentinianul pentru a-şi prelungi viaţa de fotbalist

12.10.2018 | 13:01
Ce dietă are Lionel Messi din 2017

Lionel Messi a ajuns la 31 de ani şi nu se gândeşte deloc la retragere, mai ales că şi-a schimbat dieta pentru a-şi prelungi viaţa de fotbalist. Starul Barcelonei a luat o decizie radicală după ce ani la rând era un mare fan al produselor de tip fast-food. În 2017, fotbalistul de 31 de ani şi-a angajat un medic nutriţionist care se ocupă de meniul zilnic al jucătorului.

Pe lângă antrenamentele din fiecare zi, Lionel Messi a decis să treacă la o nouă dietă. Prima decizie a argentinianului a fost să reducă consumul de băuturi acidulate şi al produselor fast-food, jucătorul fiind cunoscut ca un mare fan al pizzeriilor. În plus, fotbalistul Barcelonei consuma deseori dulciuri, lucru confirmat şi de Charly Rexach, fost antrenor al formaţiei de pe “Camp Nou”.

Ce dietă are Lionel Messi

Lionel Messi şi-a modificat dieta după ce a început să simtă rău în timpul meciurilor. În urmă cu patru ani, în timpul amicalului România – Argentina 0-0, atacantul de 31 de ani a vomitat în timpul partidei, nefiind la prima ispravă de acest gen. Semnalele l-au făcut să mănânce carne, peşte şi salate. În plus, preparatele pe care le mănâncă Lionel Messi sunt pregătite termic. “Sfatul meu a fost să consume mâncare organică cu o varietate de cereale crude, fructe de sezon şi legume, nuci crude, ulei extra virgin de măsline, ouă şi peşte proaspăt. Cel mai important aspect este că alimentele trebuie să fie gătite cât mai puţin posibil”, a susţinut Giuliano Poser, medicul nutriţionsit care se ocupă de dieta lui Lionel Messi.

“Nu ştiu ce se întâmpla de vomitam pe teren, dar aveam tot felul de chestii în stomac. Era un dezastru cauzat de ce mâncam. Ciocolată, fursecuri sau băuturi gazoase făceau parte din meniul zilnic. Acum mănânc mult mai bine. Carne, peşte, multe salate, iar acum se simte asta”, a declarat Lionel Messi.

Lionel Messi şi-a schimbat dieta! Ce mănâncă starul argentinian
Lionel Messi şi-a schimbat dieta! Ce mănâncă starul argentinian
Tags: