ADVERTISEMENT
Stiri de ultima ora

Dieta Raw de detoxifiere şi de slăbire în 10 zile

Pentru a înţelege mai bine ce presupune acest regim alimentar, trebuie să ştiţi că acesta mai este cunoscut şi sub numele de regimul „alimentaţiei vii”
Autor: Claudiu Ilie | 17.02.2018 | 10:19

Dieta raw vegan presupune consumul alimentelor de origine vegetală în stare crudă, proaspete. Cu alte cuvinte, persoanele care adoptă această dietă trebuie să devină vegetariene, însă nu trebuie să consume legumele şi fructele preparate termic (fierte, coapte, prăjite, sotate, făcute în cuptorul cu microunde). Singurele metode gastro tehnice permise sunt: umezirea, extragerea sucurilor, germinarea, uscarea şi deshidratarea sau măcinarea.

ADVERTISEMENT

Dieta Raw. Blender şi aparat de deshidratare utile
Pentru a vă uşura munca şi pentru a putea mânca diversificat, este indicat ca în timpul dietei să aveţi la îndemână un blender şi un aparat de deshidratare pentru legume şi fructe. Dacă doriţi doar să scăpaţi de câteva kilograme, este indicat să urmaţi această dietă timp zece zile, iar după finalizarea perioadei să vă dedicaţi o zi pe săptămână pentru a mânca în acest stil. Astfel, dacă nu mai faceţi excese culinare, veţi reuşi să vă menţineţi silueta dobândită pentru o perioadă lungă. Există şi persoane care adoptă stilul de viaţă raw vegan pentru tot restul vieţii. Aceasta este o alegere personală care însă nu este agreată de foarte multe persoane de specialitate.

Dieta Raw. Indice glicemic mic
La „baza” acestui regim alimentar stau alimentele consumate (la fel ca şi în majoritatea dietelor), care sunt caracterizate printr-un indice glicemic redus şi o densitate calorică scăzută. Astfel, cele mai „con sumate” tipuri de alimente în cadrul dietei raw vegan vor fi: fructele şi legumele proaspete, diferitele tipuri de nuci (alune de pământ, nuci autohtone, macadamia, fistic etc.), ce pot fi consumate ca atare sau sub formă de „lapte”, cerealele şi leguminoasele germinate (adică încolţite), grăsimile vegetale presate la rece (cum ar fi uleiul de măsline).

ADVERTISEMENT

Dieta Raw. Fibrele consumate oferă şi o saţietate pentru o perioadă lungă
Este foarte important să înţelegeţi cum funcţionează această dietă, mai exact cum reacţionează organismul la alimentele pe care le consumaţi. Atunci când urmaţi dieta raw, alimentele consumate introduc în organism nutrienţi în formă brută (adică crudă), astfel, toate glucidele, proteinele sau lipidele ingerate sunt introduse alături de o cantitate ridicată de fibre. Însă organismul uman digeră foarte greu (une ori de loc) fibrele consumate şi, în acest fel, tubul digestiv este solicitat la maximum. Din cauza faptului că aceste alimente au nu trienţi energogeni care nu pot fi separaţi şi apoi prelucraţi, vor fi utilizate digestiv puţin, mai exact veţi mânca, însă nu veţi putea reţine ceea ce consumaţi. Pe lângă acest aspect, fibrele consumate oferă şi o saţietate pentru o perioadă lungă (datorită volumului mare pe care îl ocupă), şi în acest fel nu veţi mai simţi senzaţia de foame atât de des.

Click sus pe galeria foto pentru a consulta meniul zilnic, sau click AICI

!!! Staţi departe de gândurile negative, încercaţi să aveţi control asupra minţii, să gândiţi pozitiv şi să vă concentraţi asupra prezentului – veţi vedea că nu e atăt de greu, că o să reuşiţi din ce în ce mai des, şi cel mai important – că o să vă placă.

ATENŢIE!
Consumaţi zilnic doi litri de apă şi ceai verde şi, de câte ori aveţi ocazia, câte un pahar cu borş de casă pen tru vitamina B12;

ADVERTISEMENT

Dormiţi cât mai mult posibil, pentru a-i da organismului răgaz pentru re facere;

Eliminaţi cafeaua şi ţigările pe toată perioada detoxifierii;

Nu luaţi cina după ora 18:00;

Faceţi un pic de mişcare în parc ori de câte ori aveţi ocazia (poa te să fie şi o plimbare scurtă, dar conştientă – încercaţi să respiraţi profund şi să pri meniţi plămânii cu aer curat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!