Fotbal international

Dietmar Hopp, patronul lui Hoffenheim înjurat de fanii din Germania, ar fi găsit vaccinul anti-coronavirus. A refuzat oferta de un miliard de dolari a lui Trump

16.03.2020 | 17:41
Dietmar Hopp patronul lui Hoffenheim injurat de fanii din Germania ar fi gasit vaccinul anticoronavirus A refuzat oferta de un miliard de dolari a lui Trump
Dietmar Hopp, patronul lui Hoffenheim înjurat de fanii din Germania, ar fi găsit vaccinul anti-coronavirus. A refuzat oferta lui Trump (sursă foto: profimediaimages.ro)
ADVERTISEMENT

Dietmar Hopp a fost numele despre care s-a vorbit cel mai mult în ultimele etape din Bundesliga. Patronul lui Hoffenheim a fost înjurat de suporterii mai multor echipe din Germania, iar unele meciuri au fost întrerupe de manifestările unor ultraşi. Acum, germanul a revenit în atenţie după ce ar fi găsit vaccinul anti-coronavirus.

Vaccinul anti-coronavirus ar fi fost descoperit de Dietmar Hopp, patronul lui Hoffenheim

Presa din Germania a anunţat că Dietmar Hopp, patronul lui Hoffenheim, ar fi găsit vaccinul anti-coronavirus. Compania CureVac, unde omul de afaceri este principalul investitor, se află în fazele finale pentru lansarea unui remediu împotriva virusului care a făcut ravagii.

ADVERTISEMENT

Donald Trump ar fi făcut deja o ofertă de un miliard de dolari pentru vaccinul anti-coronavirus, însă nemţii au refuzat banii preşedintelui Statelor Unite ale Americii, care îşi dorea ca remediul să fie folosit în exclusivitate peste Ocean. Peter Altmaier, ministrul Sănătăţii din Germania, a făcut anunţul în presa din Germania.

“A fost o decizie uriașă din partea companiei. Acest vaccin este o variantă clară de ieșire din această criză mondială. Germania nu este de vânzare”, a declarat Peter Altmaier pentru postul TV ARD.

ADVERTISEMENT

Dietmar Hopp, personaj controversat în Germania: înjurat de fanii multor echipe din Bundesliga

Recent, înainte ca pandemia de coronavirus să blocheze fotbalul din Europa, Bundesliga a fost în centrul unui scandal de proporţii. La finalul lunii februarie, Hoffenheim – Bayern Munchen 0-6 a fost întrerupt pentru mai multe minute, iar finalul partidei nu s-a mai jucat, după ce Dietmar Hopp a fost înjurat de fanii bavarezilor.

Omul de afaceri este acuzat că a stricat ierarhia fotbalului din Germania după ce a început să investească într-un club mic. Dietmar Hopp a preluat-o pe Hoffenheim în 2000, iar după opt ani a dus formaţia în Bundesliga. În plus, nemţii îl acuză că este fiul unui fost membru al partidului nazist din anii ’30.

ADVERTISEMENT

Dietmar Hopp a investit sume considerabile în medicină

După ce a dat lovitura în afaceri cu firma SAP SE, înfiinţată în anii ’70, Dietmar Hopp a investit zeci de milioane de euro în medicină şi a fost implicat în mai multe acţiuni umanitare. Din acest motiv, Hansi Flick, antrenorul lui Bayern Munchen i-a condamnat pe ultraşii care l-au înjurat.

“Îl știu pe Dietmar Hopp de 20 de ani, îmi pare rău că s-a întâmplat asta aici. El a făcut multe pentru regiunea asta. Fiecare dintre idioții care au ținut acele bannere au o persoană în familia lor care a fost ajutată de Dieter Hopp”, a spus Dietmar Hopp pentru Sky Sports Germania.

ADVERTISEMENT