Life

Diferență uriașă de tarif! Câți bani câștigă artiștii pe litoral și ce sume cer ca să-ți cânte la nuntă

Vedetele din muzica de la noi sunt, vara aceasta, ocupate până peste cap cu recitalurile pe care le au de susținut pe la nunți, dar și pe Litoral, pe terasele de la malul mării.
12.08.2022 | 14:25
Diferenta uriasa de tarif Cati bani castiga artistii pe litoral si ce sume cer ca sati cante la nunta
Vedetele din muzica rom7ânească fac bani serioși din nunți și recitalurile susținute la malul mării / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat, în exclusivitate, prețurile cerute de unii dintre cei mai în vogă artiști ai momentului pentru show-urile pe care le fac. Sumele pe care le primesc sunt, însă, diferențiate în funcție de spectacolele pe care se susțin. În majoritatea cazurilor, zilele din timpul săptămânii sunt ocupate cu recitaluri la diverse terase și teatre de vară de la malul mării, iar weeked-urile sunt rezervate pentru nunți, botezuri și alte ”cumetrii”. Evenimentele de la malul mării se bucură de asistență lărgită, perfecte pentru reclamă, și sunt destul de multe, motiv pentru care vedetele au ”scăzut” din pretențiile pe care le au față de recitalurile pe care le dau la nunți.

Câți bani cer vedetele din lumea manelelor pentru recitalurile lor?

Vali Vijelie este printre cei mai solicitați maneliști de la noi din țară. Iar acest lucru se vede și în prețurile practicate. E cere, pentru o oră de show la nuntă, 3.000 de euro, alături de formația lui. Pentru toată nuntă, prețul manelistului crește în consecință: minimum 10.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Sumele pe care le cere pentru evenimente precum concerte la diverse terase pe litoral sau la spectacolele de la mare sunt ceva mai mici. Astfel, pentru un recital de o oră, la terasă, Vali Vijelie încasează în jur de 5.000 de lei (1.000 de euro), iar la spectacole mai mari, 25.000 de lei (5.000 de euro).

Jean de la Craiova ”te pupă” pe portofel: cere 3.000 de euro pentru o oră

Nicu Paleru, un alt manelist celebru, încasează și el bani frumoși din nunți. Conform informațiilor FANATIK, el cere 2.500 de euro, alături de formație, pentru un recital de o oră în fața nuntașilor, și 7.500 de euro pentru toată seara. La terase și în marile spectacole de la malul mării, cântărețul de muzică de petrecere vrea doar 1.500 de lei pentru un recital de o oră.

ADVERTISEMENT

Jean de la Craiova ”te pupă” pe portofel la nuntă, pentru o oră, contra unei sume de  3.000 de euro, iar pe litoral, la terasă sau la spectacole încasează 2.000 de lei, pentru cele 50 de minute de cântat.

Nici Daniela Gyorfi nu stă degeaba când vine vorba de muzică, ea fiind printre cele mai solicitate artiste din domeniu. Prețurile însă sunt ceva mai mici decât cele ale confraților ei, cântăreața mulțumindu-se cu 1.500 de euro pentru o nuntă și în jur de 1.000 de lei pentru show-urile de pe terasele și spectacolele de la malul mării. Dar, trebuie să precizăm, cântăreața cântă, zi de zi, în cel puțin două locuri.

ADVERTISEMENT

Vedetele din lumea muzicii populare, căutate pe litoralul românesc

Cântăreața de muzică populară Maria Dragomiroiu este una dintre cele mai căutate pentru evenimente. La nuntă, cunoscuta artistă susține recitaluri de o oră, iar pentru fiecare prestație cere 1.500 de euro. La mare, pe terase și în diverse teatre de vară, la spectacole, încasează în jur de 1.500 de lei pentru 50-60 de minute de prezență pe scenă.

Mioara Velicu, o altă artistă cu nume în muzica de la noi, încasează și ea în jur de 1.500 de euro pentru un recital de o oră, la nuntă. La mare însă, pe terasă, vedeta cere mai puțini bani și se mulțumește cu 1.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Claudia Ghițulescu, una dintre cele mai frumoase cântărețe de muzică populară, pare că s-a aliniat și ea la prețurile cerute de mai experimentatele sale colege. Ea încasează între 1.500 și 2.000 de euro pentru recitalurile la nunți, de două ori mai mult dacă cântă întreaga seară, în timp ce la terase sau la spectacole mai mari se mulțumește cu sume cuprinse între 1.500 și 2.000 de lei.

Mihai Trăistariu și Raoul, solicitați la terasele de la mare

Mihai Trăistariu face, de-a lungul verii, bani grei din afacerile imobiliare de la malul mării. Seara, după ce termină problemele legate de închirieri, își completează veniturile cu recitalurile pe care le oferă la diverse terase. Iar fiecare oră petrecută pe scenă, la vreun spectacol sau la vreo terasă, îi aduce în buzunare între 500 și 1.000 de lei. Serile de weekend sunt, de cele mai multe ori, rezervate recitalurilor de la diverse nunți, acolo unde, pentru o oră, Trăistariu încasează în jur de 1.000 de euro.

Raoul este, zi de zi, printre cei mai solicitați artiști pe la terasele din sudul Litoralului românesc. Cum are multe angajamente, el a decis să practice un preț rezonabil pentru fiecare oră cântată pe la terase: 1.000 de lei. Și, invitat și în spectacolele din teatrele de vară, Raoul se mulțumește chiar și cu 500 de lei pe recital. La nunți însă, cântărețul cere sume mai mari de bani: o oră costă 1.500 de euro.

Loredana deține recordul de bani pentru recitalurile de la nunți

Loredana Groza este, probabil, cea mai scumpă dintre vedetele pe care le poți avea la nuntă. Recitalurile ei, la un asemenea eveniment, pot ajunge chiar și la 10.000 de euro pentru maximum 2 ore de cântat alături de o parte a trupei sale.

Desigur, pentru cei cu dare de mână, nume precum Smiley, Dan Bittman, Adi Minune pot cânta la nuntă. Prețul lor? Minimum 4.000 de euro pentru 50 de minute de recital!

Conform informațiilor FANATIK, Andreea Bălan (și dansatoarele ei) cântă și dansează o oră la nuntă pentru vreo 2.500 de euro. Mai rar invitată pe Litoral, Andreea Bălan vrea sume asemănătoare și pentru evenimente mari la care apare alături de trupa ei.

Alex Velea face show pentru vreo 3.500 de euro, Antonia încasează 4.000 pentru a impresiona nuntașii, iar Ruby se mulțumește cu 2.500 de euro, în timp ce Elena Gheorghe, pentru un show machidonesc de excepție, cere în jur de 3.500 de euro.

ADVERTISEMENT