News

Diferențe mari între notele la Bacalaureat după recorectare. Un elev a luat 9,25, de la 6,20 înainte de contestație

Examenul de Bacalaureat 2021 a adus diferențe mari între rezultate după recorectare. Nota unui elev a crescut de la 6,20 la 9,25 după contestație.
10.07.2021 | 22:31
Diferente mari intre notele la Bacalaureat dupa recorectare Un elev a luat 925 de la 620 inainte de contestatie
Diferențe mari între notele la Bacalaureat după recorectare. Un elev a luat 9,25, de la 6,20 înainte de contestație. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

La fel ca la Evaluarea Națională, și la Bacalaureat 2021 unele note au crescut cu peste 3 puncte după ce au fost depuse contestațiile.

Un elev din Alba care a fost nemulțumit de un modest 6,20 obținut la limba și literatura română a depus contestație.

ADVERTISEMENT

După recorectare, nota acestuia a crescut cu peste 3 puncte. Astfel, dintr-un elev care a promovat la limită BAC-ul, acesta a devenit un elev de nota 9,25!

Rezultate la Bacalaureat 2021 majorate cu peste 3 puncte după contestații. Nota unui elev a crescut de la 6,20 la 9,25

În județul Alba, la fel ca în majoritatea zonelor, mai mulți elevi au depus contestație după afișarea notelor parțiale. Mai exact, au fost înregistrate 821 de contestații, mai bine de jumătate dintre acestea la limba română.

ADVERTISEMENT

O bucurie enormă a trăit un absolvent al Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din orașul Alba Iulia. Acestuia i-a fost mărită nota de la 6,20 la 9,25 la Română, după contestații.

Astfel, media acestuia a ajuns la 9,4 față de 8,4 anterior, ceea ce înseamnă șanse mai mari la o facultate mai bună, scrie alba24.ro.

ADVERTISEMENT

Un alt absolvent din județul Alba, de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a luat 7,80 față de 5,90 înainte de contestații, tot la Română.

Tot în Sebeș, un alt candidat a obținut nota 9 la Matematică, față de cea inițială 8 (secția Mate-Info) și media finală 8,85.

ADVERTISEMENT

Aproape 6.000 de medii, modificate cu peste un punct. Cum explică ministrul Cîmpeanu situația

După afișarea rezultatelor parțiale din 5 iulie, circa 56 de mii de elevi au contestat nota primită. Din acest total, circa 53.000 de note au fost modificate.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că aproape 6.000 de note au suferit modificări de peste 1 punct.

La fel ca la Evaluarea Națională, au fost și modificări mai mari. Astfel, în 16 situații diferența de note a fost de 3 – 4 puncte, una nepermis de mare în viziunea oficialului din Educație.

Întrebat cum explică aceste diferențe majore și anormale, Sorin Cîmpeanu a vorbit de ”subiectivism uman”, arătând că vor fi luate măsuri pentru a se rezolva astfel de diferențe.

”Din cele 52.874 de note modificate, aproape 6.000 au diferențe mai mari de un punct. Avem situații și cu peste 3 puncte diferență. Mai exact, sunt 16 situații cu 3-4 puncte diferență după recorectare.

E inadmisibil atâta subiectivism în evaluare. Sunt situații în care notele au fost modificate drastic.

Ne gândim la o evaluare informatizată pentru ca subiectivismul să fie eliminat. Luăm în calcul excluderea unor profesori din procesul de evaluare de anul viitor”, a spus Sorin Cîmpeanu, vineri.

ADVERTISEMENT