Sport

Diferențe uriașe între jucătorii Germaniei și României. Toți ”tricolorii” nu valorează cât Kimmich

România pornește cu șanse infime în meciul cu Germania și asta se poate vedea cu ochiul liber și din diferența uriașă de valoare dintre jucători.
08.10.2021 | 09:08
Diferente uriase intre jucatorii Germaniei si Romaniei Toti tricolorii nu valoreaza cat Kimmich
ADVERTISEMENT

Tocmai această diferență colosală îl liniștește pe selecționerul Hansi Flick, care a pregătit o formulă de start în care vârf de atac apare tânărul Karim Adeyemi.

Puștiul de 19 ani are o poveste de viață senzațională, iar mama sa de origine română a dezvăluit cum a reușit fiul său să ajungă un fotbalist de top și ce pedepse primea când era copil.

ADVERTISEMENT

Jucătorii Germaniei, de 10 ori mai bine cotați decât cei ai României

Nu vrem să le găsim vreo scuză ”tricolorilor” în cazul unui eșec la Hamburg, altfel așteptat, în fața Germaniei, dar diferențele ce apar în cota de piață a jucătorilor celor două formații este net în favoarea gazdelor, România fiind mult inferioară la acest capitol.

Cei 26 de jucători convocați de Mirel Rădoi valorează în total 84,2 milioane de euro, ceea ce înseamnă puțin sub cota celui mai bine văzut fotbalist din lotul lui Hansi Flick. Este vorba de mijlocașul lui Bayern Munchen, Joshua Kimmich, a cărui valoare este de 90.000.000 de euro. În plus, lotul nemților este de 10 ori mai valoros ca al nostru.

ADVERTISEMENT

Dacă este să defalcăm puțin, media jucătorilor români este de 3.200.000 de euro, iar cel mai scump fotbalist dintre cei convocați este Răzvan Marin (15 milioane de euro). Mijlocașul de la Cagliari este urmat de Valentin Mihăilă de la Parma cu 8,5 milioane de euro, iar pe treapta a treia se află la egalitate Alexandru Mitriță (PAOK Salonic) și Nicolae Stanciu (Slavia Praga), ambii la 7.000.000 de euro.

La polul opus, cei mai slab cotați jucători care au prins lotul lui Rădoi sunt mijlocașul Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf, 400.000 de euro) și portarii Horațiu Moldovan (Rapid, 450.000 de euro) și Marian Aioani (Farul Constanța, 850.000 de euro). Sub un milion se mai află doi jucători de la FCSB. Andrei Vlad și Andrei Cordea, ambii cotați la 900.000 de euro.

ADVERTISEMENT
  • 84,2 milioane de euro este valoarea totală a jucătorilor convocați de Mirel Rădoi la naționala României pentru meciul cu Germania
  • 15 milioane de euro valorează Răzvan Marin, cel mai scump „tricolor”

Bayern are cei mai scumpi jucători în lotul lui Flick

De partea cealaltă, nemții nu mai nevoie de niciun fel de prezentare, fiind jucători care au ajuns să valoreze zeci de milioane de euro și care sunt doriți de toate marile forțe ale Europei, unii dintre ei ajungând deja în top.

ADVERTISEMENT

Valoarea totală a lotului pe care Hansi Flick îl are la dispoziție este de 903,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă o medie 39,2 milioane de euro per jucător. O sumă pe care nimeni dintre băieții lui Rădoi nici nu visează să o atingă.

Topul nemților este condus de Kimmich, dar în spatele lui vin tare colegii de la Bayern Munchen, Serge Gnabry și Leon Goretzka, la fel ca și Kai Havertz, câștigător de Champions League cu Chelsea. Toți sunt văzuți la 70.000.000 de euro. Și imediat după ei apar portarul Barcelonei, Marc-Andre ter Stegen, și atacantul lui Bayern, Leroy Sane, ambii cu 60 de milioane de euro.

Jucătorul cu cea mai scăzută cotă de piață este fundașul lui Hoffenheim, David Raum (8,5 milioane de euro). Însă, fotbalistul de 23 de ani este abia la începutul ascensiunii, el fiind campion european de tineret și a debutant la naționala de seniori în septembrie, la victoria categorică în fața Armeniei, scor 6-0.

Este clar că din acest punct de vedere meciul pare ca și jucat, dar în fotbal s-au mai văzut și surprize. Însă, pentru asta, băieții lui Mirel Rădoi trebuie să-și dea sufletul pe teren în partida programată, vineri, 8 octombrie, de la ora 21:45, la Hamburg.

  • 903,5 milioane de euro este valoarea totală a jucătorilor convocați de Hansi Flick la naționala germaniei pentru meciul cu România
  • 90 milioane de euro valorează Joshua Kimmich, cel mai scump jucător german

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,60 este cota pentru „total goluri gazde: peste 2,5” la meciul Germania – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT