Sporturi

Dificultățile prin care trece Patricia Țig: „În Mexic am cheltuit 25.000 de dolari doar ca să joc!” Câți bani a încasat în 2019. VIDEO

20.07.2019 | 00:04
Dificultatile prin care trece Patricia Tig In Mexic am cheltuit 25000 de dolari doar ca sa joc Cati bani a incasat in 2019 VIDEO

Patricia Țig este revelația turneului la BRD Bucharest Open, reușind să se califice în semifinale, după o victorie de senzație cu Krystina Pliskova, scor 6-3, 3-6, 6-3. 

Dificultățile prin care trece Patricia Țig

Țig a revenit în circuit în luna aprilie, după ce a dat naștere unei fetițe. Chiar și așa, acesta este primul său turneu WTA din 2019 la care a reușit să acceadă pe tabloul principal. Și-a încercat norocul și la Wimbledon, însă a fost eliminată încă din primul tur al calificărilor. În rest, Țig s-a aflat în Cancun (Mexic) în prima parte a anului, acolo unde a participat la nu mai puțin de nouă turnee de tip ITF, două dintre ele câștigându-le.

Țig a dezvăluit la conferința de presă problemele de ordin financiar cu care se confruntă, lunile petrecute în Mexic costând-o nu mai puțin de 25.000 de dolari.  „Ar fi bine să am sponsori. Orice ajutor e binevenit, sper. În Mexic am cheltuit 25.000 de dolari ca să joc!”” – a spus Țig la conferința de presă după meciul cu Pliskova.

Patricia Tig este in semifinale la Bucharest Open
Patricia Tig este in semifinale la Bucharest Open

Interesant este că până la startul turneului de la București, Țig câștigase din premii doar 17.000 de dolari. Prezența în semifinale la BRD Bucharest Open îi va aduce însă încă 11.300 de dolari. Dacă o va elimina pe Laura Siegemund, atunci Țig își va dubla câștigurile, iar în situația în care va câștiga turneul se va alege cu un cec în valoare de 43.000 de dolari.

Înainte de a o elimina pe Pliskova, cap de serie numărul 8, Țig produsese surpriza turneului, trecând de Anastasija Sevastova, principala favorită de la turneul din București. Siegemund (31 ani) este cap de serie numărul 6.

România este bine reprezentată și pe tabloul de dublu, acolo unde perechile Begu/Olaru și Cristian/Ruse vor da bătălia directă pentru marea finală.