Sport

Grupul Digi se implică puternic în fotbalul din Spania! A salvat un club de tradiție

Deja prezentă în prima ligă spaniolă, urmare a contractului cu Rayo Vallecano, Digi Communication a devenit sponsor principal al lui Real Oviedo, echipă la care a evoluat, la începutul anilor 90, Marius Lăcătuș.
28.01.2022 | 21:28
Grupul Digi se implica puternic in fotbalul din Spania A salvat un club de traditie
Digi a devenit noul sponsor oficial al echipei din liga secundă spaniolă Real Oviedo.
ADVERTISEMENT

Digi Communication își întărește poziția în LaLiga. Și procedează la fel cu a făcut-o în cazul lui Rayo Vallecano, pe care o sponsorizează din februarie 2021, pe când era în LaLiga Smart Bank, eșalonul numărul doi,

Acum acordul vizează o echipă de tradiție din Spania, Real Oviedo. Și, potrivit primelor informații oferite de presa spaniolă, acordul este valabil până la finele sezonului.

ADVERTISEMENT

”Digi o salvează pe Oviedo”, scriu jurnaliștii iberici

Jurnaliștii iberici spun că ”gruparea din Asturia a dat lovitura în ultimele ore ale perioadei de Mercato de iarnă”. Și afirmă că prin acest acord ”Digi o salvează pe Oviedo”.

Sintagme logice în contextul în care fostul sponsor principal, compania minieră NMR, a lăsat în urmă datorii de 363.000 de euro. Ceea ce înseamnă jumătate din suma pe care trebuia să o achite conform contractului semnat în vara lui 2020.

ADVERTISEMENT

În fapt, NMR a făcut practic promisiuni deșarte. Iar în perioada scursă de la semnarea contractului, situația sa economică s-a înrăutățit substanțial, compania fiind acum în faliment.

Suma acordului nu a fost făcută publică

Suma pe care o va plăti Digi Communication nu a fost comunicată. Se știe însă că operatorul de telecomunicații va beneficia nu doar de spațiul central pe tricoul primei echipe.

ADVERTISEMENT

Acordul prevede ca va beneficia de spațiu pe echipamentul echipelor academiei. Dar și de promovare atât pe stadionul Carlos Tartiere, cât și în complexul sportiv El Requexón.

O mutare extrem de importantă în condițiile în care Oviedo, echipă la care, în sezoanele 1991-1993 a jucat și Marius Lăcătuș, este în topul ierarhiei pe baza numărului de fani în liga secundă. Un clasament în care în zona de vârf mai figurează Real Sporting Gijon și Málaga CF.

ADVERTISEMENT

Președintele Real Oviedo, Jorge Menéndez Vallina, a subliniat că ”este o mândrie să avem sprijinul unei companii în plină expansiune precum Digi”.

În timp ce Marius Vărzaru, CEO-ul diviziei din Spania, a subliniat că ”acesta este un proiect foarte special pentru noi”.

Oviedo rămâne cu bilanțul pe roșu, dar situația sa se îmbunătățește

Cu banii oferiți de Digi Communication, Real Oviedo nu reușește să depășească total criza. Și va înregistra al 8-lea sezon consecutiv în care va ieși pe pierdere.

Însă lucrurile încep să se îmbunătățească. Miliardarul mexican Carlos Slim a împrumutat clubul cu 1,25 milioane de euro prin Grupo Carso. Suma totală investită a ajuns la 5,4 milioane de euro și a redus substanțial din deficitul de 5,2 milioane de euro din cele două sezoane marcate de pandemie.

În plus, clubul și-a prelungit acordul cu Integra Energía pentru încă trei sezoane. Și a semnat cu Exiom, care va avea logo-ul pe gulerul tricoului. Și are acorduri comerciale cu Tartiere Auto (logo pe spatele tricoului), Primaria Oviedo, CaixaBank si Adidas, sponsorul său tehnic.

Nu în ultimul rând, pe lângă banii pe care-i va oferi Digi Communication, Oviedo așteaptă și banii care-i revin urmare a acordului dintre LaLiga și CVC Partners. este vorba despre 11,2 milioane de euro.

ADVERTISEMENT