News

DIICOT: 16 percheziții și 7 persoane reținute într-un dosar de trafic de droguri. Au fost descoperite circa 3 kilograme de canabis și 2 grame de cocaină

DIICOT a anunțat că șapte persoane au fost arestate preventiv în urma unei ample acțiuni ce a inclus 16 percheziții în județele Iași și Vaslui
09.10.2022 | 19:10
DIICOT 16 perchezitii si 7 persoane retinute intrun dosar de trafic de droguri Au fost descoperite circa 3 kilograme de canabis si 2 grame de cocaina
Dosar de trafic de droguri la Vaslui și Iași. Sursa foto: DIICOT
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vaslui împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui au organizat nu mai puțin de 16 percheziții domiciliare într-un dosar de trafic de droguri.

DIICOT: 16 percheziții și 7 persoane reținute

Potrivit autorităților, perchezițiile au avut loc în municipiul Iași și în municipiul Huși, dar și județul Vaslui, în urma acestor acțiuni fiind confiscate 2,4 kilograme de canabis, 1,4 kilograme plante de canabis și două grame de cocaină.

ADVERTISEMENT

Alături de aceste cantități de droguri, polițiștii au confiscat și sume importante de bani: peste 50.000 de lei și alte 17.000 de euro.

„În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate de către organele de cercetare penală aproximativ 2,4 kilograme de canabis și 1,4 kilograme de plante de canabis, semințe de canabis, aproximativ 2 grame de cocaină, sumele de 51.674 de lei şi 17.740 de euro, trei cântare, trei grindere, un aparat de vidat, 150 de articole pirotehnice și mai multe componente ale unei instalații pentru întreţinerea de culturi indoor”, se arată în comunicatul DIICOT.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii susțin că începând din luna mai a anului trecut, cei zece inculpați din acest dosar, au procurat, depozitat, preparat şi vândut droguri de risc (canabis), consumatorilor din județele Iași și Vaslui.

Dintre cei zece, doar doi au fost cei care au înființat și întreținut culturi de canabis, indoor și outdoor. Potrivit anchetatorilor, drogurile provenite din cele două culturi erau apoi vândute în județele Iași și Vaslui.

ADVERTISEMENT

Șapte inculpați, reținuți

DIICOT a precizat că dintre cei zece inculpați reținuți inițial în acest dosar, judecătorii au decis arestul preventiv pentru șapte dintre aceștia, ceilalți trei fiind eliberați sub control judiciar.

„La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vaslui au fost conduşi, în vederea audierii, cei 10 inculpaţi, procurorii dispunând măsura rețineri față de 7 dintre aceştia şi măsura controlului judiciar faţă de alţi trei inculpați.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de 09.10.2022, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vaslui cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv față de 7 inculpați”, se arată în comunicatul DIICOT.

Autoritățile au precizat că alături de DIICOT Vaslui și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, acțiunile din acest dosar au fost sprijinite și de către polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, inspectoratelor de poliție ale judeţelor Vaslui și Iași, Serviciilor Acţiuni Speciale Vaslui și Iași, al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui şi cadrelor Direcției Regionale Vamale Iași.

ADVERTISEMENT