News

DIICOT, acțiune de amploare în România: sute de percheziții la traficanți de droguri, grupări infracționale specializate în criminalitate informaţională sau la instituții

DIICOT a demarat, miercuri, percheziții de amploare în toată țara. Mascații descind la traficanții de droguri sau de persoane, instituții, vor să destructureze mai multe grupuri infracționale și nu numai.
24.11.2021 | 08:23
DIICOT actiune de amploare in Romania sute de perchezitii la traficanti de droguri grupari infractionale specializate in criminalitate informationala sau la institutii
DIICOT realizează peste 400 de percheziții în toată țara. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate și Terorism (DIICOT) este pe urmele infractorilor miercuri. S-a pornit de dimineață o misiune de amploare care vizează arestul traficanților de droguri, de persoane, de minori sau migranți.

Mascații vor descinde și la cei care fac parte din grupuri de criminalitate organizată sau alte infracțiuni, săvârșite atât pe teritoriul României sau la nivel internațional.

ADVERTISEMENT

DIICOT are în vedere peste 400 de percheziții la nivel național

DIICOT vrea să facă 457 de percheziții la domiciliu, iar alte 367 vor fi mandate de aducere. În acțiunea DIICOT sunt vizați și cei care comit infracțiuni împotriva patrimoniului național.

”La acest moment, în cadrul unei ample operațiuni, procurorii DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 47 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave”, este menționat într-un comunicat de presă al DIICOT.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții DIICOT au mai informat că demersul de astăzi (miercuri-n.r) are la bază inițiative similare ale instituției din anul 2018. La percheziții vor lua parte și polițiști.

”Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT, începând cu anul 2018. În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

ADVERTISEMENT

Acțiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de persoane și de minori, precum și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităților române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional”, au mai transmis procurorii DIICOT.

DIICOT vrea să extragă și bunuri de la infractori

DIICOT a mai explicat că scopul perchezițiilor este tragerea la răspundere penală a celor care comit fapte ilegale. Totodată, de la astfel de persoane se vor confisca și bunurile pe care le-au obținut prin furt sau alte metode neconforme cu legea.

ADVERTISEMENT

”Totodată, sunt vizate și grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte aflate în competența de investigare a DIICOT care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră.

Perchezițiile au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.

Acțiunile urmăresc, în final, crearea unui climat optim de siguranță al cetățenilor și nu în ultimul rând protecția victimelor infracțiunilor”, a mai precizat DIICOT.

Perchezițiile de miercuri ale DIICOT vin după o altă misiune importantă de la începutul săptămânii. Luni, 22 noiembrie, a fos reținut protestatarul Cristian Dide, din cauză a trimis colete de droguri către DIICOT. Cristian Dide a fost prins în Gara de Nord, într-un tren cu care voia să ajungă în Iași.

ADVERTISEMENT
Tags: