News

DIICOT a desființat o rețea de cerșetori care acționa în București. Copiii folosiți de capii grupării cerșeau chiar și 12 ore

O grupare ai cărei membri obligau copiii să cerşească în marile intersecții din București a fost desființată recent în urma unei acțiuni conduse de procurorii DIICOT și ofiţerii de poliţie judiciară.
19.05.2022 | 18:44
DIICOT a desfiintat o retea de cersetori care actiona in Bucuresti Copiii folositi de capii gruparii cerseau chiar si 12 ore
Liderii grupării de cerșetori aveau mai multe metode pentru a obține banii cetățenilor miloși. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Astfel, procurorii DIICOT şi ofiţerii de poliţie judiciară de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au efectuat joi cinci percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Ilfov.

Copiii cerșetori au fost plasați pe stradă în 2021

Au fost vizați membrii grupării de cerșetori care a exploatat copiii încă din 2021. Ei sunt acuzați de trafic de minori prin supunerea la executarea unei munci în mod forţat şi obligarea la practicarea cerşetoriei.

ADVERTISEMENT

În rechizitoriul DIICOT se arată că în perioada ianuarie-mai 2022, membrii grupării au profitat la maximum de imposibilitatea copiilor de a-şi exprima voinţa.

De asemenea, liderii grupării au ales numai copii aflați într-o starea vădită de vulnerabilitate. Odată selectați, minorii au fost transportați zilnic din comuna Jilava în București.

ADVERTISEMENT

Pentru exploatarea minorilor au fost alese intersecțiile din zonele Timpuri Noi, Splaiul Unirii, Nerva Traian, Baba Novac, Mihai Bravu, Dristor şi Eroilor. Programul de cerșit era cuprins între 10 și 12 ore, indiferent de condițiile meteorologice.

Flori, parbrize, cartoane și păpuși

Strategia era simplă: micuții erau obligați să vândă buchete de flori şoferilor staţionaţi la semafoare. Totodată, ei curățau parbrizele mașinilor și apoi cereau bani celor aflați la volan.

ADVERTISEMENT

Când această tactică de impresionare nu funcționa, copiii erau obligaţi să folosească anumite cartoane cu mesaje menite să emoţioneze. De asemenea, erau folosite şi păpuşi care imitau prezenţa unui nou-născut.

Când existau semne de revoltă sau insubordonare, minorii erau amenințați sau agresați fizic. Activitatea lor era supravegheată în permanență de membrii grupării, care la rândul lor erau filați de oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Și mai grav este că patru dintre minorii cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani au fost obligaţi să întreţină acte sexuale contra cost în perioada decembrie 2021 – mai 2022.

În urma percheziţiilor domiciliare a fost descoperită şi ridicată în vederea indisponibilizării suma de aproximativ 63.000 de lei. La sediul DIICOT au fost aduse la audieri 10 persoane”, se arată în comunicatul remis de DIICOT.

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”