News

DIICOT a închis un festival de muzică electronică din Harghita! Participanți filmați când încearcă să fugă în pădure!

Festival de muzică electronică din Harghita, închis vineri de procurorii DIICOT. Mai mulți participanți au încercat să fugă în pădure. Care a fost cauza?
20.08.2022 | 10:00
DIICOT a inchis un festival de muzica electronica din Harghita Participanti filmati cand incearca sa fuga in padure
Polițiștii și procurorii DIICOT au confiscat mai multe tipuri de droguri. Sursa foto: MAI, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Polițiștii împreună cu procurorii DIICOT au descins vineri la un festival de muzică electronică, din județul Harghita, localitatea Gălăuțaș. Au depistat mai multe tipuri de droguri, care au fost confiscate de la 15 persoane.

Droguri găsite de polițiști și procurorii DIICOT la un festival de muzică electronică din Harghita. Români și străini, prinși în flagrant

La sosirea oamenilor legii la fața locului, unii participanți au fugit în pădurea din apropiere, de teamă. Români și străini au fost depistați consumând substanțe halucinogene.

ADVERTISEMENT

” (…) Polițiștii harghiteni, sprijiniți de colegi jandarmi și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Harghita, le-au dat deșteptarea poate un pic mai devreme decât și-ar fi dorit “festivalierii”.

Unii au fost ascultători și au rămas pe burtă, alții, mai vioi, au încercat să scape în pădurea din apropiere…(…)

ADVERTISEMENT

8 persoane (cetățeni români și străini), au fost prinse în flagrant, implicate în traficul și consumul de droguri, iar asupra altor 15 persoane au fost găsite substanțe halucinogene”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat de presă.

Ce droguri s-au confiscat în urma perchezițiilor

În urma percheziției, s-au confiscat o serie de droguri, printre care cocaină, cannabis sau obiecte utilizate pentru traficul și consumul subtanțelor interzise. MAI a detaliat lista integrală a ”bunurilor” găsite la tinerii prezenți la eveniment.

ADVERTISEMENT

”-muguri de cannabis;
-timbre LSD,;
-substanță pulverulentă (posibil amfetamină), comprimate ecstasy;
-ketamină;
-cannabis;
-comprimate de diazepam;
-comprimate de diferite culori și forme;
-hașiș;
-o cultură indoor de ciuperci halucinogene;
-cocaină;
-țigarete confecționate artizanal cu cannabis;
-obiecte utilizate la traficul și consumul de droguri (grindere, minicântare electronice de mare precizie, pipe, vaporizatoare, pliculețe, seringi, diferite obiecte folosite pentru prizare)”, a mai informat MAI.

S-a demarat o anchetă de amploare în acest caz. DIICOT a transmis, tot într-un comunicat de presă, și faptul că s-au întocmit dosare penale.

ADVERTISEMENT

Se efectuează cercetări, sub acuzația săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, dar și de deținere a astfelor de substanțe fără drept.

ADVERTISEMENT