News

DIICOT, cercetări suplimentare legate de conturile lui Gheorghe Dincă! Procurorii caută activitate bancară în Italia și SUA. Alte două violuri, confirmate

06.09.2019 | 14:13
DIICOT cercetari suplimentare legate de conturile lui Gheorghe Dinca Procurorii cauta activitate bancara in Italia si SUA Alte doua violuri confirmate

DIICOT a anunțat cercetări suplimentare legate de conturile lui Gheorghe Dincă. Astfel, Felix Bănilă, omul numărul 1 din Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a precizat că la începutul lunii august, procurorii au emis un ordin european de anchetă pentru Italia şi au dispus comisie rogatorie către autorităţile din SUA, pentru a identifica eventualele activităţi ale lui Gheorghe Dincă. Totodată, procurorii au confirmat informațiile conform cărora bărbatul a mai violat alte două femei în trecut.

DIICOT, cercetări suplimentare legate de conturile lui Gheorghe Dincă

„Confirmăm emiterea în 7 august 2019 a unui ordin european de anchetă către autorităţile judiciare din Italia, pentru obţinerea informaţiilor necesare, precum şi dispunerea unei comisii rogatorii către autorităţile judiciare din SUA la data de 26 iulie. În 6 august s-a dispus comunicarea datelor privind existenţa conturilor bancare a datelor.

În același timp se cercetează și veniturile şi tranzacţiile imoblizare, conturile societăţilor comerciale deţinute de inculpat, de soţia sa, fiica sa, cei trei fii, de ginere”, a declarat şeful DIICOT. Conform lui Felix Bănilă, pe 14 august 2019, cele 4 maşini ale lui Gheorghe Dincă au fost puse sub sechestru. „La 19 august s-a dispus efectuarea unor activităţi pe teritoriul Italiei pentru identificarea bunurilor mobile şi imobile si a sumelor de bani din activităţi ilicite.

DIICOT, cercetări suplimentare legate de conturile lui Gheorghe Dincă. Gheorghe Dincă
Gheorghe Dincă a fost adus la București la Polițua Capitalei. Sursa foto – facebook

Procurorii caută activitate bancară în Italia și SUA

La aceeaşi dată s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra soldului contului deschis de inculpat la BRD şi asupra eventualelor sume de bani viitoare”, a mai spus Bănilă. Șeful DIICOT a anunțat și că cercetarea penală a fost extinsă pe numele Elenei Dincă, soția lui Gheorghe Dincă, pentru complicitate la omor, după sesizarea mamei Luizei Melencu.

„În data de 23 august 2019 s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem și pentru complicitate la omor urmare a sesizării formulate de mama victimei Melencu Luiza Mihaela în data de 22 august 2019 cu privire la o presupusă activitate infracțională a numitei Dincă Elena, soția inculpatului”, a mai spus Bănilă.

Procurorul a confirmat și informațiile conform cărora Dincă a violat alte două femei, după audierea victimelor și a mai multor martori. „Procurorii, atât personal, cât și prin intermediul ofițerilor de poliție judiciară delegați au procedat la audierea a numeroase persoane în calitate de martori atât ca evoluție a anchetei, cât și ca urmare a solicitărilor formulate de părțile civile și de reprezentanții acestora. Ca urmare a declarațiilor luate, prin Ordonanța din 22 august 2019 s-a dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de viol în raport de alte două persoane vătămate decât cele precizate anterior”, a spus Felix Bănilă.