DIICOT cere audierea conducerii Sky News

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
20/08/2016, 18:05
DIICOT cere audierea conducerii Sky News

Procurorii antimafia vor să-i audieze şi pe şefii jurnalistului britanic Stuart Ramsay, pentru a afla în ce împrejurări a fost realizat reportajul privind presupusul trafic de arme din România, difuzat de Sky News.

Anchetatorii români vor, de asemenea, să trimită un procuror în Marea Britanie pentru a asista la toate audierile.

Principalul punct din cererea DIICOT rămâne, însă, audierea jurnaliştilor care au fost în România şi care au realizat materialul. Ei au fost deja puşi sub urmărire penale pentru transmitere de informaţii false.

În acest dosar au fost arestaţi preventiv şi trei români: intermediarul şi două persoane care ar fi jucat rolul traficanţilor.

Săptămâna viitoare, marţi, vor încerca să obţină eliberarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. DIICOT îi acuză de complicitate la comunicare de informaţii false, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi constituire de grup infracţional organizat.

sursa: digi24.ro

Ştirea MOMENTULUI

Virgil Postolachi a obţinut cetăţenia română! Prima reacţie a tatălui său

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×