DIICOT i-a prins în flagrant pe indivizii care aruncau în aer bancomate

Adrian Baciu   
în HotNews
22/10/2020, 09:30
DIICOT i-a prins în flagrant pe indivizii care aruncau în aer bancomate
DIICOT i-a prins în flagrant pe indivizii care aruncau în aer bancomate. Sursa foto: ghidularadean.ro

Agenții din cadrul DIICOT au depistat în flagrant o serie de indivizi care aruncau în aer bancomate în mai multe zone din țară.

În noapte de miercuri spre joi, procurorii de la Serviciul Teritorial Galați au prins în flagrant autorii celor două jafuri din bancomat din noaptea de 10 spre 11 septembrie 2020, din localitatea Liești, și 14 spre 15 septembrie 2020, din localitatea Tulucești.

Este vorba de patru infractori care au încercat să scape, dar au fost prinși de către procurorii DIICOT, ofițerii BCCO și DOS. La acțiune a participat și un elicopter MAI.

Indivizii care aruncau în aer bancomate, prinși în flagrant de DIICOT

DIICOT a reușit să intercepteze mai mulți indivizi care puneau la cale noi atacuri asupra unor bancomate din țară.

Forțele de la Serviciul Teritorial Galați au depistat în flagrant autorii unor spargeri petrecute în ultimele luni. Mai exact, au fost identificați 4 indivizi în localitatea Vulturu, județul Vrancea, în timp ce încercau să detoneze un bancomat, conform surselor citate de G4Media.

În acțiunea lor de interceptare a hoților, anchetatorii au folosit inclusiv un elicopter, iar joi dimineață au realizat mai multe percheziții la locuințele acestor bărbați.

Două bancomate, aruncate în aer în județul Galați

A fost toamna bancomatelor aruncate în aer în județul Galați. La mijlocul lunii septembrie, un jaf demne de filmele americane a avut loc în comuna Tulucești, după ce mai multe persoane au detonat bancomatul aparținând unei unități bancare aflate în incinta unei societăți comerciale și au sustras bancnotele din interior.

Atunci, polițiștii ajunși la fața locului au constatat că hoții au forțat mecanic fanta de eliberare a acestora și au distrus astfel partea din spate pentru a putea sustrage o sumă impresionantă de bani. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Anterior, mai mulți indivizi au încercat să fure prin aceeași metodă banii dintr-un ATM din comuna Liești, însă planul lor nu a avut succes.

Închide ×